Haakon Dahl slutter i Publicis-byrået Kitchen, som han har ledet i 21 år. I fjor gikk han over i en ny rolle som kundedirektør, men nå forlater han kjøkkenet for godt.

- Å lede Kitchen har vært en drøm og et privilegium som er få forunt. Det har vært en eventyrlig reise, med mange oppturer og bare noen få nedturer. Det å ta med Kitchen inn i fusjonen med Starcom og MSL og bygge «Power of One» i Norge sammen med Peder har vært det aller mest spennende, og noe av det jeg er mest stolt av, sier Dahl i en pressemelding.

- Nå er «Power of One» oppe og står, større og sterkere og med mer erfaring enn noen gang. Jeg er sikker på at jeg forlater et selskap som er godt rustet til å hjelpe nye og eksisterende kunder med å vokse, sier Dahl.

Haakon Dahl startet karrieren i 1996 i reklamebyrået Leo Burnett, som ble kjøpt opp av Publicis i 2002. Samme år startet Haakon Dahl Kitchen sammen med Bjørn Polmar. Byrået har i alle år hatt en sterk tilknytning til den franske kommunikasjonsgiganten, men har for det meste vært lokalt eiet og drevet. Først i 2018 kom den store endringen der Publicis-konsernet med strategien «The Power of One» valgte å slå sammen alle sine byråer til ett stort selskap.

Det er Odd Rune Farsund som har ledet reklamebyrået den siste tiden.

- At jeg nå forlater Publicis er udramatisk. Det er nye flinke ledere på plass i Kitchen, og jeg har kommet til at jeg vil bruke resten av min karriere utenfor Publicis. Rollen som kundedirektør var spennende, men det føltes litt for langt unna det jeg er best på, sier Dahl.

- Nå skal jeg trekke pusten litt, og tillate meg å bruke litt tid til å takke alle de usedvanlige dyktige menneskene som opp gjennom nesten et kvart århundre har vært med å gjøre Kitchen til Kitchen, før jeg begynner på et nytt kapittel i mitt yrkesliv.

Les mer: Klart for lederskifte i Kitchen: - Har mål om å bli Norges ledende kreative byrå

Norsk Publicis-sjef Peder Mittet takker Haakon Dahl for tjenesten.

- Det står enorm respekt av den jobben Haakon har gjort for Publicis, Kitchen og reklamebransjen gjennom mange år. I en tid der «alt» endrer seg og der mange bytter arbeidsplass med jevne mellomrom, har Haakon vært både stødig og lojal. På vegne av Publicis ønsker jeg å si tusen takk! sier han i pressemeldingen.

- Haakon har alltid stått på og vært kundenes og kreativitetens mann. Den arven skal vi ta godt vare på. At han nå velger å slutte vil det ta litt tid å venne seg til, men vi må bare respektere avgjørelsen og ønsker ham alt godt fremover.