I fjor høst takket reklame-veteran Oscar Michaelsen nei til tilbudet om å kjøpe ut SMFB fra SMFB Dinamo. Men det tok ikke lang tid før han så en åpning til å etablere noe nytt, som ble rådgivningsselskapet Molo&Co, som er et lite boutique-miljø som jobber smalere og tettere med oppdragsgiverne.

Selv om Molo&Co kun består av Michaelsen, er det langt ifra et one man show. Selskapet har tilgang på et nettverk av kreatører som skreddersys til hvert oppdrag og problemstilling. Og det tok ikke lang tid før Molo&Co sikret seg sin første kunde som drar nytte av forretningsmodellen. Allerede før jul i fjor danket rådgivningsselskapet ut seks andre byråer i kampen om Rørosmeieriet.

- Det var viktig for oss å velge en partner vi kunne jobbe tett og langsiktig med, både strategisk og kreativt tverrfaglig, sier markedsjef i Rørosmeieriet, Anna Maalø Jalal.

Hun begynte som markedssjef i Rørosmeieriet i august i fjor, og forklarer at valget falt på Molo&Co, etter en helhetlig vurdering på vegne av faglige kompetanse, metodikk, arbeidsprosess og hvilke ressurser de kunne tilby.

- Et resultat av å jobbe smalere og smartere
Rørosmeieriet lager utelukkende økologiske produkter og har rike mattradisjoner fra Røros-traktene. Det første resultatet fra det nye samarbeidet med Molo&Co har resultert i en kampanje som verken var en del av den opprinnelige planen eller budsjettet til Rørosmeieriet.

- Kampanjen er et resultat av å jobbe smalere og smartere, for å flytte penger fra «prosess» til media, forteller Molo&Co-gründer, Oscar Michaelsen.

Kampanjen retter fokus til økologi og utviklingen av lite bearbeidede matprodukter. Gjennom sommeren vil Rørosmeieriet gi ut 25.000 gratis frøposer med en oppfordring til å plante en liten blomstereng og å redde en bie.

- En økologisk matproduksjon er avhengig av et godt jordliv. Derfor ble det helt naturlig for oss å bidra i det viktige arbeidet med å støtte vårt biologiske mangfold, sier Maalø Jalal.

- En liten kampanje om en sterk kultur
I kampanjen er det Rørosmeieriets egne ansatte og melkebønder på Røros som får lov til å skinne og fortelle hvorfor og hvordan de ønsker å gjøre en forskjell.

- Det er en liten kampanje om en sterk kultur og et stort engasjement rundt økologi og utviklingen av smaksrike, trygge og lite bearbeidede matprodukter, sier Michaelsen.

Markedssjef Maalø Jalal, ser frem til å dele mer fra arbeidet med Molo&Co.

- Vi har jobbet gjennom det strategiske grunnlaget og utviklet kreative løsninger som kommer til å bli implementert gjennom sommeren og utover høsten. Vi drives av en overbevisning om å behandle naturlige råvarer på en skånsom måte, med minst mulig bearbeiding og med et så lite miljøavtrykk som mulig. Dette blir naturligvis noe som kommer til å prege hvordan vi skal kommunisere med markedet fremover, forklarer markedssjefen.

Bak kampanjearbeidet for Rørosmeieriet finner vi Pål Laukli (foto), Mathias Ingvoldstad (film), Dorthe Ingebrigtsen (AD), Mikkel Såghus (motion), Aurora Seiersted (strategisk rådgiver), Cathrine Glede (prosjektleder) og Erik Holand (Client director).

 

Redd en bie:

I løpet av sommeren vil Rørosmeieriet gi ut 25.000 gratis frøposer med en oppfordring til å plante en liten blomstereng og å redde en bie.