Onsdag slapp Google sin årlige liste over de mest populære søketrendene. Tallene er basert på hvilke søkeord som har økt mest i søkevolum sammenlignet med året før.

Oversikten viser at en tid med krig og kriser har satt sine spor og flere har tatt til Google for å holde seg oppdatert på hva som foregår i verden. 

- Vi befinner oss i en urolig tid, og den alvorlige globale situasjonen gjenspeiler seg i søketrendene, med blant annet Ukraina, Jodix og Putin på topplisten. Hendelser som dette utløser et stort informasjonsbehov i befolkningen, og da tyr nordmenn til Google for å finne nyttig og relevant informasjon, sier Sondre Ronander, kommunikasjonssjef i Google Norge.

Det er ikke bare krig og elendighet nordmenn har ønsket å bli klokere på. Høytiden Pinse troner listen over hva nordmenn ønsker å lære mer om. 

- Det er den tredje største høytiden i Norge etter jul og påske, men det er nok en helleigdag vi ikke kjenner opphavet til eller vet hvorfor vi feirer. For mange er det bare en rød dag,og i år falt den på et litt sent tidspunkt. Det kan ha noe med det å gjøre. 

I dystre tider er det også behov for å tenke på noe annet, og årets toppliste er tydelig preget av nordmenns behov for avkobling. Ordspillet Wordle, hvor det slippes nye ord hver dag tok helt av. 

- I år er det ordspillet Wordle som troner øverst på søketoppen. Siden spillet kun finnes i nettleser, virker det som det har vært naturlig for nordmenn å benytte seg av Google for å finne fram, sier Ronander.

Topp 10 søketrender i Norge 2022
Wordle
Ukraina
TV 2 Play
Jeffrey Dahmer
Flyr
Jodix
Putin
Bilal
Johnny Depp
Amber Heard

Topp 10 nordmenn
Bilal
Daniel Kvammen
Maj Britt Andersen
Stig Millehaugen
Øystein Greni
Odd Roger Enoksen
Nils Jakob Hoff
Jarle Bernhoft
Mari Maurstad
Arne Treholt

Topp 10 navn
Putin
Bilal
Johnny Depp
Amber Heard
Daniel Kvammen
Tina Turner
Maj Britt Andersen
Clark Olofsson
Mika
Stig Millehaugen

Hvorfor…?
Hvorfor feirer vi pinse
Hvorfor angriper Russland Ukraina
Hvorfor er strømmen så dyr
Hvorfor streiker lærerne ​​
Hvorfor er Taliban i Norge
Hvorfor er ikke Sverige med i Nato
Hvorfor streiker SAS
Hvorfor er diesel dyrere enn
bensin
Hvorfor jod ved atomulykke
Hvorfor flagger vi i dag

Hva er…?
Hva er pinse
Hva er en oligark
Hva er apekopper
Hva er EU
Hva er Nato
Hva er Nations League
Hva er min mentale alder
Hva er nærkontakt
Hva er salmonella
Hva er feber