I nærmere tre år har Karen Sylte Hammeren jobbet som kommunikasjonsdirektør i Microsoft. Nå går hun inn til en tilsvarende stilling i Aker og industrimagnat, Kjell Inge Røkkes, IT-selskap Cognite. Cognite ble etablert av tidligere Fast- og Cxense-gründer John Markus Lervik og oppnådde enhjørningstatus på innsamling av industrielle data i 2021.

- Etter noen flotte år i Microsoft er jeg veldig glad for å bli med i Cognite. Jeg har allerede hatt sjansen til å møte mange av de fantastiske menneskene i det flotte markedsførings- og kommunikasjonsteamet, og jeg kan ikke vente med å bli enda bedre kjent med dem og spre Cognite-historien med sammen med de, skriver hun i et innlegg på Linkedin.  

Til Kampanje sier Hammeren at tiden i Microsoft Norge «både var lærerik og spennende», men å få ta del i utviklingen til et globalt teknologiselskap «var en enestående mulighet hun ikke kunne si nei til.»

- Det har vært en sann glede å jobbe med så kreative og dyktige mennesker. Men, det er ikke hver dag Cognite tar kontakt og tilbyr stillingen som kommunikasjonsdirektør, det var rett og slett en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier hun. 

Før hun kom til Microsoft jobbet Sylte Hammeren mange år i Telenor både som kommunikasjonssjef hos Telenor Satellite og Telenor Broadcast Holding og senere Allente. Hammeren har journalistutdannelse og bakgrunn som skuespiller, og har tidligere jobbet som reporter for både NRK og TV2.

Den nye kommunikasjonsdirektøren kjenner selskapet fra sin tid i Microsoft og er spent på hvordan det blir å være på innsiden av Cognite.

- Læringskurven er bratt her også og det er mye å sette seg inn i når det kommer til industriell data, hvordan Cognite Data Fusion gir kunder tilgang til sine komplekse industrielle data på en enkel og lettfattelig måte og ikke minst hvordan generativ AI og ChatGPT vil være med å endre det landskapet vi opererer i, sier hun.

Selv om det fortsatt skal handle mye om teknologi i hennes nye arbeidsgiver er Sylte Hammeren glad for at hun kan støtte på det sterke teamet av mennesker i Cognite.

- Jeg er heldigvis omgitt av utrolig kloke og dyktige kolleger, og sammen skal vi fortsette å spre budskapet om hva som gjør Cognite og Cognite Data Fusion unikt, sier hun.