Schibsted investerer 19,5 millioner kroner i Steinkjer-selskapet Fixrate, som ble startet i 2016 av gründer Brynjar Ellingsen. De driver en markedsplass for bankinnskudd i Norge og har formidlet flere milliarder kroner gjennom plattformen sin, ifølge pressemeldingen fra Schibsted.

- Schibsted har en svært sterk portefølje av fintech-virksomheter og har bred internasjonal erfaring. De har også betydelig erfaring med å utvikle markedsplasser. Vi har blitt kjent med dem over lang tid og ser fram til å jobbe sammen med Schibsted for å realisere våre ambisjoner, sier Brynjar Ellingsen, som også er daglig leder i Fixrate.

Fixrate har hovedkvarter i Steinkjer, utviklingskontor i Trondheim og salgskontor i Oslo. Nå er de klar for å ekspandere til Norden, før de retter blikket enda lengre ut mot verden.

- Fixrate er et av Norges aller mest spennende fintech-selskaper og vi er svært fornøyde med å investere i Brynjar og hans team, sier Christian Horn Hanssen, investeringsansvarlig i Schibsted Growth.  

Schibsted har fra før av en portefølje av fintech-investeringer som inkluderer betalingselskapet Dintero, crowdlending-virksomheten FundingPartner og forsikringsselskapet Tillit Forsikring, samt Lendo.

- Fintech er et prioritert område for oss, så det er ekstra spennende å komme over sterke selskaper som Fixrate. Fra sin base i Steinkjer og Trondheim har de vist en imponerende evne til å forene teknologiutvikling og forretningsforståelse til å skape en markedsplass som forenkler hverdagen for både banker og bedrifter, sier Rune Røsten, leder for Schibsted Growth i Norge.