Kombinert med en større kampanje på digitale flater har elbilmerket Polestar kjøpt omslaget til DNs livsstilsmagasin D2. Det vil si at det er Polestar sin annonse som er det første D2-leserne ser, før de blar seg videre til det redaksjonelle coveret.

- Å få pakke inn D2 med et premium reklamebudskap er ikke for hvem som helst. Det er et eksklusivt annonseformat forbeholdt premium-annonsører. De må ha et visuelt uttrykk som underbygger D2s posisjon, og Polestar er definitivt i den kategorien, sier sjefredaktør og administrerende direktør Janne Johannessen, i en pressemelding.

I meldingen står det at «DN når en premium-målgruppe av kjøpesterke lesere, og har gjennom D2 i årevis hatt en sterk posisjon i markedet».

Johannessen forteller videre at såkalt «sleeve» er mer vanlig i en del andre land, men at det trolig bare er et tidsspørsmål før dette blir et utbredt annonseprodukt også i Norge.

Avisen er imidlertid forberedt på at noen lesere kan reagere på omslaget.

- Min vurdering er at D2 står så fjellstøtt som redaksjonelt produkt, og vi har lagt vekt på at skillet mellom reklame og redaksjonelt innhold er tydelig og godt merket. Annonsene har alltid vært en sentral del av lesernes D2-opplevelse, sier Johannessen.

D2 skal ifølge DN selv ha en ukentlig dekning på om lag 153.000 lesere.

- Vi har samarbeidet med DN over flere år og har alltid vært opptatt av å levere materiell av høy kvalitet som står i stil med D2 og reflekterer vår merkevare. Med en felles lidenskap for design og innovasjon, er det veldig gøy å være først ut med dette helt nye formatet, som fronter kampanjen for vår nye SUV-kupé Polestar 4, sier Joakim Lien, markedssjef i Polestar.

- Vi har stor respekt for D2 som medium og tar ikke lett på muligheten til å «låne» omslaget. Polestar 4 har allerede gått av med seieren for Production Car Design of the Year 2023 og denne kampanjen er en hyllest til det vakre. Vi ser virkelig frem til responsen fra D2s lesere, fortsetter Lien.