I 2020 sikret TV 2 seg rettigheter til norsk fotball for perioden fra 2023 til 2028, samt rettighetene til norsk håndball og ishockey ut 2030. Nå får de med seg Amedia på laget i et samarbeid som skal gjøre det enklere for folk å se fotball, ishockey og håndball på divisjonsnivå fra hele landet.

Avtalen betyr at over 5.000 fotball-, håndball- og ishockeykamper, blir tilgjengelig for Amedias abonnenter og på TV 2 Play.

Det nyetablerte partnerskapet betyr at Amedia, i tillegg til TV 2 skal vise alle kampene fra OBOS-, PostNord- og Norsk Tipping-ligaen samt 4. divisjon for herrer. Det samme gjelder for Norgesmesterskapet for herrer (cupen) og aldersbestemte landslag.

- Dette er en perfekt match som kombinerer TV 2s sportsposisjon med Amedias sterke tilstedeværelse over hele landet. Dette er en god avtale for både Amedia og TV 2, men publikum og norsk idrett blir de største vinnerne. Dette sportstilbudet skal se dagens lys før neste sesong, og vi går nå i gang med forberedelsene, sier Olav T. Sandnes og Anders Møller Opdahl i en felles uttalelse.

Et ønsket samarbeid
Amedia-sjef Møller Opdahl har tidligere til Kampanje ikke lagt skjul på at dette er noe han har ønsket seg.

- Nå er vi rettighetshaver i år og neste år. Så er Amedia en samarbeidsorientert virksomhet. Jeg tror at for lokalfotballen og lokalidretten, hvor vi er sterkest til stede, så spiller lokalavisene og våre mediehus en helt spesiell rolle i å skape engasjement og aktivitet rundt de lokale lagene. Det er en naturlig relasjon, som mange ser verdien av, sa han til Kampanje for ett år siden.

Og nå er avtalen i boks, noe Møller Opdahl er veldig godt fornøyd med.

- Vi er stolt av å ha sikret oss viktige rettigheter innen fotball, håndball og ishockey for vårt publikum, og jeg vil særlig trekke frem OBOS-ligaen som et viktig tilskudd til vårt tilbud. Fordi lokalavisen og den lokale klubben er limet i lokalsamfunn i hele Norge. Vi har også satset på Direktesport, som del av innholdstilbudet, og opplever stor interesse fra våre abonnenter. Nå ser vi frem til å videreutvikle produktet og brukeropplevelsen sammen med TV 2, sier han.

Overbevist om styrket interesse 
TV-rettighetene forvaltes av Fotball Media på vegne av Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund. Generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, er glad for at TV 2 og Amedia tar på seg oppdraget om å vise kamper også lenger ned i divisjonssystemet.

- NFF er glad for at vi gjennom denne avtalen får en bred visning av kamper helt ned til 4. divisjon – noe som er unikt i norsk sammenheng. Vi er overbevist om at det vil bidra til å styrke fotballinteressen lokalt over hele landet. Avtalen sikrer også en bred distribusjon av aldersbestemte landskamper, noe som er viktig for NFF og mange ute i Fotball-Norge som ønsker å følge våre største talenter, sier Bjerketvedt.