Morgenstern-sjefen slutter: - Veldig trist

Ole Hustad gir seg som daglig leder i Morgenstern.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen og Dag Robert Jerijervi

Ole Hustad forlater Morgenstern for å satse på nye prosjekter. Det er ikke klart hvem som overtar etter Hustad.

- Ole har ledet Morgenstern fra ingenting til tredjeplass i Byråprofil på fem år. Innsatsen han har lagt ned har vært helt avgjørende for at vi er der vi er. Men vi har på en måte alltid visst at vi har har han på lånt tid, sier kreativ leder i Morgenstern, Anders Muurman Holm.

- Vi skulle selvfølgelig ønske vi fikk låne han enda litt lenger, legger han til.

Byrålederen vil ikke si hva han skal gjøre nå.

- Jeg skal i gang med noe helt annet og gleder meg til å iverksette, sier Hustad.

- Det var veldig trist å gi beskjeden til de ansatte. Det har vært morsomme år i Morgenstern og jeg forlater et byrå med brettekanter og et fabelaktid kreativt miljø jeg vet kommer tl å klare seg utmerket uten meg.

Hustad leverte nylig fra seg et resultat for 2020 som viser at koronakrisen ikke ble en bremsekloss for byrået, snarere tvert imot. Byråinntekten økte med rundt 20 prosent til 31,4 millioner kroner og resultat før skatt endte på i underkant av 5,5 millioner kroner, nær en tredobling sett opp mot 2019. 

Les mer: Morgenstern med knallvekst og resultatrekord: - Det er fullt fortjent

Må selge aksjene

Dermed må styreleder Bjørn Solvang ut og finne ny byråleder. Det ønsker han imidlertid ikke å kommentere, og henviser i stedet til Anders Muurman Holm for alle spørsmål.

- Vi jobber allerede med å finne en ny kaptein, men stresser ikke. Mona Larsen tar rollen som daglig leder mens vi leter. Mona kjenner byrået bedre enn noen, så vi har tid til å lete godt, sier Muurman Holm.

Hustad eier også 17 prosent av aksjene i selskapet.

- Hva skjer med aksjene hans?

- Det er litt uavklart, men i Morgenstern må man jobbe for å eie aksjene. Så i første omgang vil selskapet eller aksjonærene kjøpe ut de aksjene.

- Skilles som gode venner

Morgenstern ble startet av syv gründere som alle hadde bakgrunn i Try. Ole Hustad har ledet byrået siden starten.

Overfor Kampanje forteller Muurman Holm at det ikke ligger noen konflikt bak avgangen.

- Nei, vi skilles som gode venner, og jeg tror alle synes dette er en rar og trist uke, men det kommer ikke fullstendig bardust på. Vi har brukt tid på å snakke sammen og legge gode planer, sier han.

- Hva har skjedd?

- Ole er en driftig fyr med mange ideer, og nå er Morgenstern i en fase hvor oppstarten, som han kanskje elsker høyest av alt, er gjort. Jeg tror han har fått noen gode ideer om hva han tror er fremtiden, sier han.

- Det har kommet raskere enn vi hadde håpet, men jeg har kjent Ole i ti år og har hele tiden visst at Morgenstern ikke ville bli hans siste dans.

Les også: Morgenstern-kunder om Hustads avgang: - Veldig rart å ikke skulle jobbe videre med han

Morgenstern-sjefen slutter: - Veldig trist