Kampklar KK-redaktør gir gass med ny digitalsatsing: - Skal være mer Gucci enn Bogerud Tekstil

Ingeborg Heldal vil dyrke verdien av merkevaren med lanseringen av KK Pluss. - Vi følte oss ganske gærne i starten, sier hun.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

KK-redaktør Ingeborg Heldal har i det stille lansert en helt ny digital satsing kalt KK Pluss, og nå starter jakten på digitale abonnenter. KK Pluss hadde en sniklansering før jul, men satsingen startet for fullt etter nyttår.

- Vi har brettet opp ermene, dratt på med friskt mot og vært fullt bemannet i vår lille avdeling siden 4. januar, sier Heldal til Kampanje.

Den består av Heldal selv, som er ansvarlig for hele KK-universet, og to journalister som jobber utelukkende for KK Pluss. Dette er nemlig ikke snakk om en digitalisering av papirmagasinet.

- Nei, ikke i det hele tatt. Det er egne journalister som jobber med stoff spesiallaget for KK Pluss. Det går heller andre veien, at vi lager stoff for KK Pluss som blir brukt på print.

Strategien er «å gå med ansiktet først, ikke ryggen» inn i en ny digitalsatsing, forteller Heldal.

- Hva slags stoff satser dere på?

- Vi er veldig i oppstarten. Akkurat nå tester vi litt forskjellig se hva det er brukerne har betalingsvilje for. Vi føler at vi har god innsikt i hvem som er målgruppen vår, 80 prosent av leserne våre er kvinner, og vår hypotese er at stoffet som historisk sett er god likt hos KK-leserne, også vil funke på pluss. Det vi har størst hell med så langt er helse og samliv.

- Mer kvinne og mindre klær, altså?

- Ja, det er faktisk ganske godt sagt. I hvert fall i denne fasen her, humrer Heldal.

- Følte oss ganske gærne i starten

Akkurat nå koster KK Pluss brukerne 199 kroner i måneden.

- Vi følte oss ganske gærne i starten og lurte på om det er en for høy pris, men vi ville etablere en merkevareverdi. KK er noe annet enn et nyhetsmedium, sakene er så gode og gjennomarbeidede at de fortjener å ha en høy pris. Foreløpig er vi ganske fornøyde, sier Heldal.

Redaksjonen nærmer seg 300 betalende abonnenter på seks uker. Og det uten en eneste rabattkode, påpeker hun.

- Vi hadde lyst til å gå ut og teste om det er vilje til å betale den prisen vi synes det er verdt. Det er ikke så mye rabatt på Gucci og vi vil prøve å være mer Gucci enn Bogerud Tekstil, ler Heldal, som er rask med å legge til at de ikke kan utelukke at det kan komme noen kampanjer på sikt.

- Hva er målet?

- Drømmescenariet er like mange digitale abonnenter som på print, cirka 15.000. Da skal jeg legge hodet på puta og sove godt hver eneste natt.

- Det er ikke nybrottsarbeid dere driver med her, opplever du at dere er langt bak i løypa?

- Det er ikke så fryktelig mange kvinnemagasiner som har gått opp løypa, så det var ikke så mange å sammenligne oss med, heller ikke internasjonalt.

KK bærer tittelen som Norges eldste ukeblad, og ble fatksik etablert så langt tilbake som i 1874 med navnet Nordisk Mønster-Tidende. Først i 1940 så KK-navnet dagens lys.

De siste opplagstallene - som kom for snart ett år siden - viste at KK hadde et opplag på 29.151 (- 6,5 prosent).

KK-universet ligger an til en omsetning på mellom 60 og 65 millioner kroner i inneværende budsjettår, ifølge Heldal.

KK Pluss-journalister

Kjersti Westeng og Benedicte Wessel utgjør redaksjonen i KK Pluss, sammen med KK-sjef Ingeborg Heldal. Foto: Astrid Waller

Tar opp kampen for momsfritak

Samtidig som KK-redaktøren girer opp satsingen på digitalt abonnementsalg, kaster hun seg inn i debatten om det hun mener er en skeiv og urettferdig mediepolitikk.

I et innlegg publisert i VG tidligere i februar tar Heldal og MBL-sjef Randi S. Øgrey til orde for momsfritak for ukepresse og fagpresse.

- Som redaktør i Norges største kvinnemagasin og nettsted, opplever jeg at vi blir straffet for å skrive hovedsakelig for kvinner. Som et sleivspark til Hegnar-debatten, vil jeg si til Abid (Raja, kulturministeren, red. anm.) at 90-tallet ringte og ville ha tilbake mediepolitikken sin, sier Heldal til Kampanje.

Hun er redd for at dagens mediepolitikk vil føre til mindre mediemangfold.

- Hvorfor skal vi straffes for at vi er et journalistisk produkt som startet på glanset papir? På mobil er KK større enn Dagsavisen, DN og Adressa, men fordi vi er et journalistisk produkt som blir sett på som rettet mot kvinner, skal vi ikke ha de samme fordelene som annet journalistisk arbeid.

Kampklar KK-redaktør gir gass med ny digitalsatsing: - Skal være mer Gucci enn Bogerud Tekstil