Sporveien «lånte» reklame-slagord: - Ingen tenkte over dette

Nå endrer Sporveien rekrutteringskampanjen. - Det er god stemning mellom oss og Equinor.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Sporveiene er på lufta med en rekrutteringskampanje hvor de ønsker fagarbeidere velkommen inn i selskapet. Noen av plakatene i utendørskampanjen er merket med klistremerket «Morgendagens helter».

- Kampanjen vil vare til litt ut i mars måned, og er synlig på T-banestasjonene Grønland, Tøyen, Stortinget og Jernbanetorget, samt på plakater om bord på trikker og T-baner. Sporveien søker nå nemlig etter rekordmange lærlinger. Aldri før har vi hatt så mange muligheter for å bli læring hos oss, og søknadsfristen er i mars, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Ina Helen Østby.

Om «Morgendagens helter» høres kjent ut, så er ikke det så rart. Konseptet er nemlig bygget opp av olje- og energigiganten Equinor i nærmere to tiår. Morgendagens helter er Equinors sponsor- og talentutviklingsporgram.

- Det stemmer at dette er et konsept vi har og som vi har hatt i mange år. Konseptet er til for å hjelpe talenter og unge med å oppnå det de jobber for, sier pressetalsperson i Equinor, Magnus Frantzen Eidsvold.

- Hva tenker dere om at Sporveien tar i bruk «Morgendagens helter»?

- Vi heier på alle gode tilbud til unge. Kampanjer som dette støtter vi, og så er det opp til hver enkelt å finne et eget konsept om hvordan de vil definere de som skal forme fremtiden, sier Frantzen Eidsvold.

- Kan alle bruke det?

- Vi har vårt opplegg med «Morgendagens helter» som vi har hatt i 20 år. Vi opplever at vi når frem til en yngre målgruppe og får en god dialog. Men når det gjelder ord og uttrykket som sådan så har ikke vi enerett på det, sier Frantzen Eidsvold.

Nå erkjenner imidlertid Sporveiene at bruken av slagordet var en glipp og forteller til Kampanje at de har endret på kampanjen.

Fagarbeid:

I de nye utgavene av reklamekampjen er helter byttet ut med fagarbeidere. Foto: Dag Robert Jerijervi.

Har ikke planer om å ta kontakt

- Vil dere ta kontakt med Sporveien om dette?

- Vi har ikke planer om å gjøre noen formelle fremstøt. Hvis vi skulle ta kontakt, er det av ren nysgjerrighet. I utgangspunktet heier vi på gode tilbud til unge, sier Frantzen Eidsvold og fortsetter:

- Sporveien og vi er i ulike segmenter, selv om begge ansetter lærlinger. Vi er naturligvis positiv til alle som ansetter lærlinger og unge folk.

- Dere vil inspirere unge - tror du at dere har inspirert Sporveien litt også?

- Det får nesten de svare på selv, men det er en grunn til at vi har brukt «Morgendagens helter» i 20 år. Det har blitt godt mottatt. Vi har fremdeles masse aktivitet knyttet til det arbeidet, men om vi har inspirert Sporveien får nesten de svare på selv, sier Frantzen Eidsvold.

Kommunikasjonssjef:

Kommunikasjonssjef i Sporveien, Ina Helen Østby, gir honnør til Equinor for et godt kommunikasjonsarbeid. Foto: Sporveien

Ingen tenkte over det

Når Kampanje spør Sporveien om de er inspirert av Equinors talentprogram er svaret nei. De gir imidlertid kudos til Equinor for det de omtaler som et meget vellykket konsept.

- Vi skal ærlig innrømme at «Morgendagens helter» er en så vellykket og etablert pay-off, at ingen av de som medvirket til utarbeidelsen av denne kampanjen fra Sporveien tenkte over dette underveis i arbeidet, sier Østby.

- Det er jo en solid honnør til Equinor, som virkelig har lykkes med å nå ut i det norske folk og implementere begrepet i dagligtalen til mange, legger hun til.

Hun forteller imidlertid at da budskapet etterhvert ble gjenkjent internt, tok de grep og byttet ut «Morgendagens helter» med «Morgendagens fagarbeidere».

- Det er dette budskapet kampanjen er rullet ut med på de aller fleste flater, blant annet om bord på trikker og T-baner. Dessverre var allerede de større, fysiske kampanjeuttakene trykket opp og montert da dette ble oppdaget. Disse blir endret fortløpende, og de fleste av ble endret etter kort tid – kun noen få gjenstår, sier Østby.

- Kommer dere til å ta kontakt med Equinor angående dette nå?

- Vi har hatt dialog med Equinor torsdag, og det er god stemning oss imellom, sier Østby.

Sporveien «lånte» reklame-slagord: - Ingen tenkte over dette