Karlsen overtar VG-lista: - Jeg er romantisk opptatt av dette

Byrået All In skal arrangere årets VG-lista i ny innpakning.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Jan Fredrik Karlsen og All In overtar ansvaret for VG-lista etter Nice One, som de siste seks årene har arrangert VG-lista sammen med tv-produksjonsselskapet Monster. Nice One (nå Splay One, red.anm.) og Monster er for øvrig en del av Nordic Entertainment Group som i 2012 kjøpte eventbyrået Playroom fra Karlsen og Petter Stordalen.

- VG-lista er et av de største og viktigste utearrangementene for unge mennesker i dag. VG-lista har bragt Rådhusplassen ut til Norge i ekstremt mange år, gitt et positivt overskudd og er en folkfest på publikums premisser som vi skal iscenesette i år. Jeg jobbet som promoansvarlig i et plateselskap med VG-lista da jeg var 21 år gammel, så jeg er romantisk opptatt av dette. Å vinne VG-lista nå gjør meg veldig stolt, sier Jan Fredrik Karlsen til Kampanje.

Sammen med Monster, NRK og VG skal All In lage noe som markerer at VG-lista går fremover etter at de feiret sitt 60-årsjubileum i 2018. Hva det blir, er Karlsen ordknapp om.

- Det blir en ny innpakning på årets utgave?

- Yes, det gjør det. Hva det blir kommer vi tilbake til, svarer Karlsen.

Gjengen bak:

Her er teamet avbildet på Aker Brygge. Fra venstre i bildet: Stein Hjertholm, Jeanette Juul, daglig leder Jens Nesse, kreativ leder Jan Fredrik Karlsen, Susanne Steffens Bakken, Jens Hagen og Thomas Haugom.

- Ønsket å utfordre bransjen

Markedskonsulent i VG, Vjolca Moazzem, forteller at de har hatt et langt og godt samarbeid med Nice One, men at de nå ønsker å se fremover.

- Vi har samarbeidet i seks år og avtalen gikk ut i 2018. I år har vi tilbakelagt et 60 års jubileum for VG-lista, og vi så på det som en god anledning for å flytte fokuset fremover, se på arrangementet med nye øyne og muligheter som tar VG-lista til nye høyder. Derfor ønsket vi å gå ut i en byråpitsj og utfordre bransjen.

Kontrakten mellom VG og All In skal være på ett år med en intensjon om samarbeid de to kommende årene.

- Hvor mye er avtalen verdt?

- Jeg ønsker ikke å gå inn på verdien i avtalen, men jeg kan si at VG-lista er en stor investering for VG, svarer Maoazzem. 

Kommersiell direktør i VG, Christian Haneborg, sa til Kampanje i 2016 at VG bruker opptil 20 millioner kroner på VG-lista årlig.

- VG bruker mellom 15 og 20 millioner kroner på VG-lista hvert år, litt avhengig av hva man legger inn i regnestykket. Sponsorinntektene er utrolig viktige for å klare å realisere VG Lista, og sponsorene bidrar samlet med ett betydelig millionbeløp, fortalte Haneborg.

Les mer:  Svir av 20 millioner på VG-lista

Vil gi publikum en ny opplevelse

- All-In har tanker og ambisjoner for VG-lista 2019 som vi har tro på at vil utvikle arrangementet og gi publikum en ny og enda bedre opplevelse, sier markedskonsulent i VG, Vjolca Moazzem. Foto: VG

- Å vinne en pitsj er drit gøy

Karlsen er ikke i tvil om at dette er et oppdrag som er verdt mye for det relativt ferske byrået, som han startet sammen med Jens Nesse høsten 2017.

- Dette er et prestisjefullt oppdrag som synes godt, og bare det å vinne en pitsj er i seg selv drit gøy, kommenterer Karlsen.

Nylig gjennomførte de også et annet prestisjefullt oppdrag, nemlig Nobels «Fredsfest», i borggården for Nobelinstituttet.

- Dere er et temmelig ferskt byrå, men dere har allerede arrangert Nobels «Fredsfest og nå får dere VG-lista og – hva synes du selv om byrålivet hittil?

- Vi er et nytt og ferkst selskap, men vi har stor kompetanse, kunnskap og bred erfaring. Jeg blir utrolig stolt over det vi gjør, vi lagde noe nytt og jeg opplever at vi leverte. Det ble arrangert i borggården som ingen før har gjort, magien kom frem og det var veldig stort for oss å være med på. Vi har samme ambisjon med VG. Vi er ydmyke og takknemlige, svarer Karlsen.

Var ikke med i pitsjen - utelukker ikke fremtidig samarbeid

Tidligere daglig leder i Nice One og nå underholdningssjef i Splay One, Lise Onsager Rønneberg, forteller at de gleder seg over at VG går All-In for fremtiden.

- Å være med på å feire merkevaren VG-listas 60-årsjubileum sammen med VG og partnere viste at merkevarer virkelig kan engasjere og vi er stolte over å ha vært en del av denne historiske reisen.

Hun avkrefter at de var med i VGs pitsjrunde, men hun utelukker ikke at det kan bli et gjensyn i fremtiden.

- Vi så tydelig effekten av den sterke kombinasjonen av fysiske eventer og digitalt innhold gjennom våre digitale leveranser under feiringen i fjor og vi ser ikke bort fa at vi også i fremtiden vil levere til VG-lista, sier Rønneberg til Kampanje.

Sommeren 2018 valgte Nordic Entertainment Group og slå sammen Nice One og Youtube-nettverket Splay.

Før Nice One slo seg sammen med Splay, var det et digitalt innholds- og produksjonsselskap og VG-lista var for øvrig det eneste eventet de arbeidet med. Nå er hovedfokuset deres å skape digitalt merkevareinnhold for annonsører i digitale kanaler.

I 2017 hadde Nice One og Splay til sammen en omsetning på om lag 46,7 millioner kroner og et negativt resultat på rundt 7,2 millioner.

- VG-lista er jo et stort arrangement, får det noen konsekvenser for Splay One når dere nå ikke er med videre?

- Splay Ones hovedfokus er å skape digitalt merkevareinnhold som hjelper annonsører å engasjere publikum på digitale plattformer. Vi har en sterk relasjon til VG og VG-lista, og vi ser ikke bort fra at vi også i fremtiden vil levere til VG-lista.

Karlsen overtar VG-lista: - Jeg er romantisk opptatt av dette