TV 2-eier om Telenor-konflikten: - Skulle gjerne sett at kundene ikke manglet TV-kanalene våre

Konflikten mellom TV 2 og Telenor går inn i sin sjette uke. Samtidig slipper TV 2-eieren offensive vekstplaner for kanalen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

Ett av områdene der det danske mediekonsernet Egmont skal doble sine inntekter de neste fem årene, er på strømming. Mediekonsernet har i dag sin største virksomhet i TV 2 og RiksTV, som TV 2 har overtatt 100 prosent etter at både Telenor og NRK har solgt seg ut.

TV 2 har ikke publisert tallene for 2021, men har de siste årene nærmet seg en omsetning på fem milliarder kroner. Med de nye vekstplanene til TV 2-eieren er det liten tvil om planen er å øke den omsetningen ytterligere, og her er det nok først og frem distribusjonsinntekter og salg av abonnement på TV 2 Play som skal drive omsetningen videre oppover.  

Utgangspunktet for ny vekst er imidlertid ikke det aller beste akkurat nå, gitt konflikten med Telenor på det norske markedet der TV 2 har mistet tilgangen til over 550.00 TV-husholdninger og taper opp mot 60-70 millioner kroner i månden på grunn av bortfall av reklame- og distribusjonsinntekter etter det Kampanje har grunn til å tro.

- Er du skuffet over Telenor?

- Forhandlingene foregår mellom Telenor og TV 2, men la meg på generelt plan, når vi i dag snakker sammen om Egmonts 2025-strategi si følgende. Jeg er opptatt av at TV 2 står sterkt som redaktørstyrt mediehus og allmenkringkaster, og det kan de kun hvis de får en rettferdig betaling for innholdet sitt fra distributørene. Da må Telenor betale som de andre distrubørene. Alle er opptatt av mediemangfold, norsk kultur og norsk språk og som en kommersiell allmennkringkaster er TV 2 en viktig bidragsyter i så måte. Jeg tror kundene og seerne forstår dette, men vi skulle gjerne sett at kundene til Telenor ikke manglet TV 2-kanalene akkurat nå, sier Steffen Kragh til Kampanje.

Les også: TV 2 taper 60-70 millioner kroner på TV-konflikten – derfor krangler de om en ny TV-avtale

- Tøffe forhandlinger:

Konsernsjef Steffen Kragh i Egmont håper på fortsatt godt samarbeid med de store TV-distributørene selv om det i dag koker mellom TV-kanalen hans, TV 2, og distributøren Telenor. - Det er tøffe forhandlinger akkurat nå, sier han. Foto: Egmont:

- Det er tøffe forhandlinger akkurat nå

Egmont-sjefen Steffen Kragh vil ikke tallfeste hvor mye Egmont skal vokse på strømming fremover, men i den nye femårsstrategien selskapet i dag legger frem, er strømming et av områdene der omsetningen skal dobles både gjennom TV 2 Play men også RiksTVs egen strømmetjeneste Strim.

Kampanje har tidligere skrevet at TV 2 Play er i ferd med å bli en milliardbutikk med sine rundt 500.000 abonnenter. I tillegg henter TV 2 ut store milliardsummer i distribusjonsinntekter årlig fra selskap som Telenor, Telia, Allente og Altibox.

- Er det mulig å vokse mer i antall abonnenter?

- Ja det tror jeg er mulig å få til, både gjennom samarbeidet vi har med distributørene og på TV 2 Play som egen virksomhet.\

- Men det er vanskelig å bli enige med distributørene virker det som?

- Det er tøffe forhandlinger akkurat nå, men grunnleggende handler det om at TV 2 som et norsk mediehus må ha betalt for å produsere og tilby nasjonalt innhold, sier han.

- Tror du samarbeidet med de nasjonale distributørene vil være vanskelig fremover i tid også?

- Så lenge det gis plass til de store, amerikanske selskapene blir det også viktig å finne løsninger mellom mediehusene og distributørerne som gir seerne mulighet til fortsatt å kunne se norske, redaktørstyrte medier med allmennkringkasterinnhold, sier Egmont-sjefen.

Les også: Nå har TV 2 Play blitt en milliardbedrift: - Vi har virkelig flyttet oss

TV 2-eier om Telenor-konflikten: - Skulle gjerne sett at kundene ikke manglet TV-kanalene våre