Warner Bros. Discovery-sjefen om alle lederavgangene: - Det har vært tøft

Samtidig nærmer det seg lansering av det nye strømmeproduktet til mediegiganten.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det er snart gått ett år siden mega-fusjonen mellom Discovery og Warner Media ble klar og TVNorge ble med ett del av samme familie som HBO Max, CNN og Cartoon Networks. Samtidig fikk den nye mediegiganten også to strømmetjenester i Discovery+ og HBO Max som sammen med betal-TV-kanalen HBO nå nærmer seg 100 millioner abonnenter med serier som «The Last of Us», «Succession» og «The White Lotus» på menyen. 

Nå er det store spørsmålet hvilken av appene som vil overleve eller om Warner Bros. Discovery vil fortsette med begge to. Toppsjefen i Norden, Christina Sulebakk, vil ikke si mer enn at mediekonsernet vil fortsette med både Discovery+ og HBO Max ut 2023 i Norden.

- Det nye produktet vil bli presentert på en stor lansering i april og vil først bli lansert i USA og jeg er like nysgjerrig som deg på hvilke vi merkevarer vi skal ta til markedet, når det kommer ut på markedet og hva vi kan forvente av dette nye produktet, sier Sulebakk til Kampanje.

Hun er i Stockholm på den store mediekonferansen «Media Summit» i regi av svenske Dagens Media og Dagens Industri.

- Når vi skal implementere den europeiske og den nordiske strategien og produktet, så kommer det helt sikkert til å være tilpasninger. Men nå må vi ta dette steg for steg, sier Sulebakk.

Strømmesukess:

Den første sesongen av serien «The Last of Us er nå den mest sette serien på HBO Max i Norge.

Kjører videre med to apper i 2023

Så langt går ryktene på at Discovery+ vil overleve som en enkeltstående tjeneste selv om mediekjempen ender opp med å slå de to tjenestene sammen. Finansdirektør Gunnar Wiedenfels i Warner Bros. Discovery var rett i etterkant av fusjonen tydelig på at de to tjeneneste skulle slås sammen, men selskapet har senere gått langt i å bekrefte at strømmetjenesten Discovery+ vil bestå. 

- Discovery+ skal bestå i USA også etter at vi lanserer det nye produktet, i hvert fall en stund, sier Sulebakk.

Sulebakk sier det ikke er klart hva som blir utfallet i Norden. Enn så lenge fortsetter derfor Warner Bros Discovery-sjefen med begge tjenestene frem til en eventuell ny og bedre tjeneste også vil bli lansert i 2024 i Europa og Norden. 

- I 2023 så er det to apper i Norden og det er Discovery+ og HBO Max og vårt mål er å gjøre de to produktene og de to appene så sterke som mulig. Vi skal ikke lene oss tilbake og vente. Vi vokser og har en posisjon i markedet som vi skal fortsette å bygge, sier Sulebakk.

Warner Bros. Disocvery er børsnotert på den amerikanske børsen og har i dag en markedsverdi på 375 milliarder norske kroner. Men kursutviklingen har som resten av mediesektoren vært fallende det siste året og aksjeverdiene har krympet med over 40 prosent det siste året.

- Klart det har vært tøft

Rett etter fusjonen for et år siden ble det klart at Sulebakk var den som skulle slå sammen de to medieselskapene Discovery og HBO og sette en ny ledergruppe. Det medførte til at flere kjente navn sluttet i selskapet. Noen av de som har takket for seg er Discovery-sjefen i Norge, Espen Skoland, direktør for partnerskap Linda Vabø og HR-sjefen Winta Negassi. Fra HBO-siden er dramatoppene Christopher Haug og Hege Skjerven Clausen på vei bort fra selskapet.

- Har det vært en tøff prosess?

- Ja, det er klart det har vært tøft. Det var to store selskaper som kom sammen og et nytt lederteam som skulle settes på tvers av Norden, og som leder var jeg med å sette en ny retning for selskapet. Vi skal jobbe nordisk samtidig som vi skal ha lokale folk på markedet som kan bygge en god kultur og følge med på det som skjer i de respektive markedene. Da var det noen av de store lederne, som har vært med oss lenge, som sluttet, mens det for andre var naturlig å se på det som en mulighet til å starte et nytt kapittel, sier Sulebakk.

Les også: Ny TVNorge- og Discovery-topp lover mer norsk innhold: - Men det er strømming som gjelder

Ser en på utviklingen i det norske markedet det siste året er det også store endringer. Konkurrenten Viaplay dundrer på videre med sin satsing på vintersport, mens TV 2 har overtatt de norske fotballrettighetene til Discovery og viser muskler i sin satsing på humor, en posisjon som TVNorge lenge har jobbet hardt for.

- Jeg ser veldig positivt på Norge og de er et veldig sterkt marked for oss. TVNorge har en fantastisk posisjon og markedsandel og vi investerer mer i Norge og vi investerer i store formater. Norge er et vekstområde for oss, sier Warner Bros.Discovery-sjefen.

- Nylig ble det kjent at Ylvis-brødrene gikk til TV 2. Er TVNorges posisjon som Norges humormester truet?

- Ylvis-brødrene er utrolig talentfulle, og vi har hatt stor glede av dem på våre skjermer i mange år. I år har vi hatt et godt samarbeid med Bård, og vi ønsker ham og Vegard lykke til på TV 2. Vi kommer til å fortsette med bred underholdning og sterke humorprogrammer fremover, og vi gleder oss allerede til å presentere det som kommer til å bli et svært sterkt høsttablå, sier Sulebakk.

Les også: TV 2 styrker humorsatsingen - henter Ylvis-brødrene

Her kan du se regnskapstallene til Warner Bros Discovery for 2022. Alle tall i milliarder norske kroner.Kostbar gigantfusjon

Warner Bros Disocvery 2022 2021 Endring i prosent
Omsetning 91,7 66,6 + 37
Driftsresultat - 79,3 21,5
Resultat før skatt - 96,4 15,3

Warner Bros. Discovery-sjefen om alle lederavgangene: - Det har vært tøft