Netflix-sjef lover mer norsk og nordisk TV-reality: - Vi er i startgropen

STOCKHOLM (Kampanje): Foreløpig har Netflix kun én realityserie i Norden. Nå lover den nordiske innholdssjefen mer.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Denne uken ønsket Netflix' presse og samarbeidspartnere velkommen til Grand Hotel i Stockholm for å vise frem hva de har å by på i tiden som kommer. 26 nordiske titler, hvor av 12 av dem var helt nye, ble presentert.

Nordisk innholdssjef i Netflix, Jenny Stjernströmer Björk, forteller at hun er både stolt og glad over hva de kunne presentere.

- Det er et bredt spekter og mange forskjellige historier. Det skal sies at det ikke bare er prosjekter for i år, men også prosjekter som ligger lenger frem i tid, sier Stjernströmer Björk til Kampanje.

Av nyhetene som ble presentert var blant annet en rykende fersk serie basert på Jo Nesbøs bok «Marekors» og Henriette Steenstrups seriesuksess «Pørni» .

- Hvor viktig er lokalt innhold for Netflix?

- Grunnen til at vi har lokale team er nettopp fordi vi ser at våre kunder vil ha lokalt innhold. Å gjøre prosjekter på nordisk språk som kjennes relevant og autentisk, og samtidig viser vår del av verden og vårt samfunn, er en del av vår strategi, sier Stjernströmer Björk.

- Slik jobber vi i hele verden, og vi ser også at lokalt innhold kan reise rundt og bli populært i andre deler av verden, fortsetter hun.

Les også: Nesbø får med seg Exit-regissør i ny Netflix-serie: - Vi fungerer som et tohodet troll

Toppsjef:

Nordisk sjef for innhold i Netflix, Jenny Stjernströmer Björk, lover mer reality. Foto: Netflix.

Ønsker konkurranse velkommen

Netflix er fremdeles den klart største strømmetjenesten i verden og i Norge. Det er en posisjon Stjernströmer Björk akter å holde fast på.

- Hvordan skal Netflix holde tak på seerne?

- Gjennom hele tiden å holde oss relevante og vise historier som engasjerer mennesker. Det gjør vi gjennom en kombinasjon av å komme med nye sesonger av elskede serier og å komme med nye serier, sier hun.

- Hva tenker du om konkurransen i Norden?

- Vi vil ha konkurranse. Når det er flere som vil gjøre bra serier får man det beste ut av bransjen. Mer enn det tenker vi egentlig ikke. Vi ønsker konkurransen velkommen og vi trenger den.

Ferske tall fra Kantar viser at Netflix dekker 62 prosent av det norske strømmemarkedet. På andreplass i Norge finner man TV 2 Play med 51 prosent dekning i markedet, mens neste globale strømmetjeneste er HBO Max med 43 prosent dekningsgrad.

Kommer med mer reality

I forrige uke presenterte Amazons strømmetjeneste Prime Video sin fremtidige meny. Der presenterte de blant annet en ny dokumentarserie om «Team Ingebrigtsen». I tillegg kunngjorde strømmetjenesten nye sesonger av non-scripted-seriene «Girls of Oslo» og «LOL: Den som ler sist».

Da Netflix presenterte sin meny i den svenske hovedstaden mandag var imidlertid fraværet av non-scripted stort. Det eneste som ble presentert var en ny sesong av datingprogrammet «Love is Blind».

Realitysjangeren og non-scripted er imidlertid noe Netflix vil satse mer på fremover, forteller Stjernströmer Björk.

- Hva er satsingsområdene til Netflix i Norden?

- Vi har ingen strategi når det kommer til hvilke sjangre vi satser på. Vi er åpne for sjangre, sier Stjernströmer Björk.

- Prime kjører på med mer reality i Norden. Er dette noe også Netfix vil satse på?

- Ja. Vi er i startgropen på den typen innhold. Vi har gjort film og serier, og nå gjør vi non-scripted. Vi har dokumentarer allerede, men vi går på med reality. Vi har allerede hatt en sesong av «Love is Blind Sverige», og det vil komme en ny sesong her. Det vil også komme mer reality, sier Stjernströmer Björk.

Netflix-sjef lover mer norsk og nordisk TV-reality: - Vi er i startgropen