Schibsted plukker ut 12 nye mediebyråstjerner: - Morgendagens ledere

Schibsted skrur på sjarmen i møte med mediebyråene. - Et tett samarbeid har aldri vært viktigere.

Publisert / Oppdater

Nafisa Zaheer
Nafisa Zaheer Journalist

Torsdag lanserte Schibsted et nytt talentprogram hvor 12 talenter fra norske mediebyråer samles fire ganger i året for å dele innsikt og sparre sammen. Direktør for forretningsstrategi i Schibsted, Hanne Eilen Lohne forteller Kampanje at formålet med talentprogrammet er å sikre at Schibsted News Media utvikler seg i en retning som er i tråd med det markedet ønsker og har behov for, sett fra et byrå -og annonsørperspektiv.

- Så det er primært et kommersielt fokus, sier hun.

Alle 12 talentene jobber i dag i mediebyrå, og har minimum tre til fire års erfaring.

- På mange måter er de morgendagens byråledere, dersom vi ser fem år frem i tid, sier Lohne.

Hun forteller videre at kvalifiseringsprosessen har vært i samarbeid med byråledelsen i de aktuelle byråene, hvor de har pekt på hvem som er toneangivende rådgivere nå og i årene fremover.

- De sitter tett på markedet og annonsørene, samt at de har god forståelse for hvilke premisser og krav den yngre generasjon mediekonsumenter bringer med seg. 

De som er med i talentprogrammet er (bakerst fra venstre i toppbildet) Janine Roth i DentsuX, Eirik Sveen i Re:Media, Silje Johansen i Initative, Cathrine Nygaard i Nettrafikk, Stine Kaniewski i OMD, Jesper Mikkelsen i Carat, og (foran fra venstre) Pål Schultz i Try Opt, Betttina Sommerfelt i Flokk, Daan Dekkers i Publicis, Teis Sunde i Wavemaker, Karl Oskar Myran i GroupM Nexus og Kaia Paulseth i Mindshare.

- En av de viktigste partnerne

En av talentene som er plukket ut er Daan Dekkers (32). Han er opprinnelig fra Nederland, og jobber i dag som kundeansvarlig og sosiale medier spesialist i Publicis Starcom. Dekkers forteller Kampanje at han er veldig takknemlig for muligheten. 

- Hvorfor tror du at akkurat du ble plukket ut til å delta på dette programmet?

- Jeg tror at det har noe å gjøre med at jeg har en mangfoldig bakgrunn. Jeg har jobbet med markedsføring i Adidas på kundesiden og har vært i mediebransjen i litt over to år, så jeg tror jeg kan tilby nye perspektiver og tenke litt mer fremtidsrettet med tanke på Schibsted. Dessuten trives jeg i mediebransjen, og kommer nok til å forbli her i mange år til, så det har kanskje noe å gjøre med det. 

- Var dette noe du umiddelbart sa ja til, eller måtte du tenke deg litt om? 

- Jeg måtte selvfølgelig tenke litt på det praktiske, siden jeg ble pappa i år. Men dette var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, så jeg er veldig spent på hva vi skal gjøre og gleder meg. 

Dekkers forteller at Publicis allerede har et tett samarbeid med Schibsted, og at han gleder seg til å bli bedre kjent med mediehuset, gjennom talentprogrammet. 

- Schibsted er en veldig viktig partner for oss, en av de viktigste faktisk. Vi har veldig mye å gjøre med de, og gjør veldig mye sammen i det daglige nesten, på mange forskjellige måter. Så det er veldig fint og komme enda tettere på og se litt mer på hvordan Schibsted kan utvikle seg i mediebransjen fremover. 

 - Jeg tror også at det er spesielt interessant å tenke høyt sammen med konkurrentene våre, det gjør vi egentlig aldri. Så jeg ser selvfølgelig også frem til å bli bedre kjent med dem, skyter Dekkers inn. 

- Hvorfor er det så viktig å ha et tett samarbeid med Schibsted?

- Fordi de har Norges største medieflater. Det er veldig mange nordmenn som bruker Schibsteds produkter hver dag, så de har veldig stor impact. I tillegg tror jeg at det også er veldig viktig for kundene våre at vi samarbeider veldig godt med Schibsted, så der har vi en jobb å gjøre, rett og slett. 

- Gleder meg:

Daan Dekkers fra Publicis Starcom er blant rådgiverne byråledelsen har valgt å satse på. -Jeg gleder meg til å lære fra dem som jobber i Schibsted, og ikke minst de andre som jobber i bransjen. Sammen skal vi finne ut av hvordan vi kan jobbe mer fremtidsrettet, det synes jeg blir veldig spennende.

- En person vi satser på

Byråleder i Publicis Norge, Camilla Halleraker har store forventninger til Dekkers. 

- Han kjenner begge deler av bordet og er en meget ambisiøs kar, som er uredd og engasjert. I tillegg er han god i diskusjoner, er reflektert og utfordrer. Han vil bidra positivt inn i den gruppen av talenter som skal være med. Han er en person vi satser på for fremtiden for vår del, så det er et signal til han også.

I likhet med Dekkers, understreker også Halleraker at Schibsted er en viktig samarbeidspartner og mediehus for dem.

- Og det å få komme så tett på organisasjonen og lære hvordan de jobber på ulike deler av hele konsernet og forvaltning av sitt produkt. Å få påvirke det i samarbeid med andre talenter i bransjen er en kjempemulighet for flinke folk som vi ønsker å satse på og ønsker å utvikle videre. 

- Fett å være med å påvirke

Et annet byrå som er representert på samlingen er Moodgruppen. De har valgt å sende inn Cathrine Stenfoss Nygaard (29), som jobber som teamleder på performance i Nettrafikk. 

Nygaard tror at bakgrunnen hennes er en mulig årsak til at arbeidsgiveren hennes har valgt å sende inn akkurat henne. 

- Jeg har jobbet med det aller meste, spesielt innenfor digitale medier og da blant annet vært innom Schibsted en god del tidligere. 

- I tillegg har jeg et veldig engasjement for bransjen jeg jobber i. Jeg synes det er veldig gøy og kunne se nye muligheter og se på hvordan man skal drive et byrå fremover, og finne ut av hvordan man bør gjøre det på en god måte. Og det er kanskje noe min leder har sett og gir meg derfor muligheten til å faktisk utforske og lære mer. 

- Hva betyr det for deg å få denne muligheten?

- Jeg synes det er kjempegivende. Jeg er spent på diskusjonene vi kommer til å ha mellom byråene her, og utveksle nye lærdommer som vi kan dele på tvers, og se på hvilke utfordringer vi står ovenfor og hvordan vi skal bli bedre. Det er en veldig liten bransje, så det å ha en arena der vi kan ha en åpen og ærlig dialog med hverandre gleder jeg meg skikkelig til å bli en del av, sier hun.

- Pluss at det er fett at man kan være med å påvirke hvordan Schibsted kan samarbeide med byråene også. For det vil jo ha veldig mye å si for oss i fremtiden, legger Nygaard til.

- Gøy:

Cathrine Stenfoss Nygaard fra Nettrafikk ser frem til å bygge relasjoner og lære fra bransjekollegaer. - Jeg er spent på alle diskusjonene vi skal ha, også er det gøy at vi får være med på å påvirke veien man skal videre.

Schibsted vil sertifisere medierådgivere

I tillegg til Publicis og Nettrafikk har Schibsted også invitert representanter fra Wavemaker, Carat, Flokk, OMD, Mindshare, Try Opt, dentsuX, Re:Media, Mediabrands og GroupM Nexus. 

På spørsmål om hvorfor flere store byråer, som EssenceMediacom, WAL, PHD og In Sight Communications, glimrer med sitt fravær, svarer kommersiell direktør i Schibsted, Christian Haneborg, at man ikke skal se bort fra at de kommer til å ha med folk fra disse byråene i fremtiden.

Før jul i fjor sa Schibsted opp alle avtaler de har hatt med mediebyråene som ga byråene rabatter på mediekjøp,

Haneborg avviser at det er noen kobling mellom dette talentprogrammet og nye mediebyråavtaler, men han bekrefter likevel at målet med begge disse tiltakene er å knytte mediebyråene enda tettere til Schibsted.

- I Schibsted jobber vi kontinuerlig med å være tett på både kunde, reklame og mediebyrå. Vi tror at et tett samarbeid mellom medie og annonsører aldri har vært viktigere for å finne de beste løsningene, og dette tiltaket er et av flere for å styrke samarbeidet og felles læring, utdyper han.

Haneborg sier videre at hovedmålet med programmet er å dele innsikten som Norges største medieselskap sitter på med talentene.

- Uavhengig av hvor de jobber. De får mye input fra forskjellige steder og vårt mål er å bidra med innsikten og kunnskapen vi har for at de skal få bedre perspektiv og bli bedre ledere.

- Men denne innsikten, vil det først og fremst handle om Schibsteds fortreffeligheter eller vil dere også snakke om fordelene av å annonsere på TV 2 og TikTok? 

- Vi håper selvfølgelig at disse talentene blir bedre kjent med Norges største medieselskap, men dette er ikke et program for å pitche nye produkter eller konsepter, understreker Haneborg. 

Byråer Kampanje har vært i kontakt med, forteller at de ikke blir kompensert av Schibsted for å være med i programmet.

Schibsted plukker ut 12 nye mediebyråstjerner: - Morgendagens ledere