Spår vekst på over 400 millioner i eventmarkedet: - Vi kommer til å levere vårt beste år

Oppkjøp, fusjoner og kraftig vekst er noe av det som preger det norske eventmarkedet. Kite-sjefen mener det ligger an til et enda bedre 2024.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger
Knut Kristian Hauger

De fleste store eventbyråene har kommet knallsterkt tilbake etter korona-smellen for noen år siden og det har vært kraftig vekst både i 2021 og 2022. Nylig la Sponsor Insight frem ferske tall for eventmarkedet som viste at totalt omsetter de 130 største byråen nå for rundt 4,2 milliarder kroner og prognosen for inneværende år er på ytterligere ti prosent vekst eller over 400 millioner kroner.

- Denne veksten er også noe vi i Kite opplever. Vi kommer til å levere vårt beste år siden vi startet opp i 2017, og har en høyere prosentvis vekst enn totalmarkedet. Og foreløpig er det mye som tyder på 2024 blir enda bedre, sier daglig leder i Kite, Trude Linge, til Kampanje.

I 2022 økte Kite omsetningen med over 40 prosent til 62 millioner kroner, mens snittallene til bransjen tror på ti prosent vekst i 2023 og hele 17 prosent i 2024. Dersom Kite klarer å følge den utviklingen vil byrået begynne å lukte på nærmere 80 millioner kroner.

Veksten i eventbransjen er noe som tiltrekker seg større selskaper og bare i år har det vært flere store oppkjøp og fusjoner.

- Veksten i eventmarkedet gjør jo også at det skjer mye i bransjen vår om dagen, og her tror vi at det å være norskeid, sitte tett på beslutningene og de ansatte og ha en nærhet til kundene og markedet vil være en styrke framover, sier Linge.

Noen av de største oppkjøpene i markedet i år har vært knyttet til oppkjøpene av både 6. Sans, Gyro og Z Event

Les også:  Kite seiler mot nye rekordresultater - henter ny produsent

- Vi spratt et par crémanter

Nylig sikret Kite seg også kontoen til Vinmonopolet. Kite blir dermed fast partner for Vinmonopolets arrangementer.

- Vi spratt et par crémanter da vi fikk vite nyheten om at vi vant, for å si det sånn, sier Trude Linge.

Hun sier hele 19 byråer kjempet om prestisjeavtalen som til slutt havnet på kontoen til byrået i Dronningens gate 3.

- Vi visste at vi var i konkurranse med de aller beste byråene i eventbransjen på dette anbudet, så å vinne denne betyr utrolig mye for oss. Vi er i lykkerus alle sammen, sier hun.

Også Eli Ann Jolma, som er ansvarlig for avtalen i Vinmonopolet, sier det var «tre særdeles gode kandidater i finalen».

- Kite fremhevet seg med et spesielt sterkt og gjennomtenkt konsept. Kite viste oss særegenhet og styrke i sitt øye for detaljer og kreativitet, og de vil utfordre oss med nytenkning. Kite viste gjennom sitt tilbud og presentasjon at de har svært god forståelse for Vinmonopolets samfunnsansvar, sier Jolma.  

Les også:  JCP stakk av med Byråprofils første eventpris: - En klapp på skulderen

Vant sølv i Event-VM

En av dem som skal jobbe med kundene er Mark Olman. Han sier han «gleder seg til å ta fatt på oppgaven som rådgiver for en av Norges sterkeste merkevarer og mest populære bedrifter.» Avtalen har en varighet på to år med tre påfølgende oppsjonsår.

- Det er med stor ydmykhet vi setter i gang samarbeidet med Vinmonopolet, og vi er allerede i gang med flere spennende prosjekter, sier Mark Olman.

Kite teller i dag 20 ansatte. Byrået jobber med kunder som Norsk Tipping, Elkjøp, Bouvet, Optimera og Urmaker Bjerke.

- Event som strategisk påvirkningsverktøy er mer relevant enn noen gang. Med en mer digitalisert hverdag øker behovet for å oppleve noe ekte og autentisk. Samtidig vet vi at det er i møtet mellom mennesker at vi får ting til å skje, at vi skaper endring og at vi utvikler oss. Derfor blir også event oftere en del av marketingmiksen og vi får mer sammensatte kommunikasjonsløsninger, sier Trude Linge.

Kite vant denne helge også sølv i BEA World i kategorien «Business 2 Internal» (B2I). Prisen kom for jobben med teknologiselskapet Bouvet og konseptet «Bouvet Bucket List – 20 drømmer for 20 år».

Les også: Sterk norsk innsats event-VM: - Vanvittig gøy

Kraftig vekst i eventmarkedet

Her kan du se utviklingen i eventmarkedet de siste årene målt i omsetning. Kilde: Sponsor Insight.  

 • 1.586
  2020
 • 2.066
  2021
 • 4.231
  2022
 • 4.662
  2023p
 • 5.454
  2024p

Spår vekst på over 400 millioner i eventmarkedet: - Vi kommer til å levere vårt beste år