Til tross for et sterkt programtilbud bestående av blant annet storfilmen «Don’t Look up» med skuespillerne Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence og «Squid Game»-suksessen fortsatt rullende, ble kvartalsrapporten til verdens største strømmeselskap en skuffelse for investorene.

Aksjen til strømmetjenesten Netflix falt nesten 20 prosent i etterhandelen torsdag etter at en rapport viste at abonnementsveksten var svakere enn ventet.

Netflix fikk 8,3 millioner nye abonnenter i fjerde kvartal, som er under selskapets egne estimater. Det var også lavere enn analytikernes forventninger som lå i området 8,4 til 8,7 millioner nye kunder, skriver Financial Times.

Året ble dermed avsluttet med 221,8 millioner abonnementer, 18,1 millioner flere enn i 2020.

Selskapets vekstanslag 2,5 millioner nye abonnenter for årets første kvartal var imidlertid vesentlige lavere enn de fire millionene Netflix og analytikerne trodde på forhånd.

Omsetningen for fjorårets fjerdekvartal endte på 7,7 milliarder dollar en betydelig vekst sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2020 da omsetningen var på 6,6 milliarder dollar.

Markedet reagerte likevel svært negativt på tallene og sendte aksjen ned med hele 20 prosent.

Den globale strømmekrigen har gått over i enda mer intens fase der stadig flere selskaper som Disney og HBO melder seg på i kampen om kundene.