Vipps mister markedsdirektøren - blir ny North Alliance-partner

Konsulentdelen i The North Allaince heter Hanne Norstrøm-Ness fra Vipps.

Publisert / Oppdater

Caroline Walø Harstad
Caroline Walø Harstad Journalist

The North Alliance startet i sommer opp et nytt virksomhetsområde innenfor konsulentvirksomhet. Byrågruppen tilbyr allerede kundene både reklame, design og digitale kundeopplevelser, og har gradvis utvidet tjenestespekteret sitt. Det siste tilskuddet er altså NoA Consulting som nå utvider tjenestetilbudet innenfor kundeorientering.

Les også: Tidligere McKinsey-topp trer ut av skyggen – for nå vil North Alliance utfordre konsulentgigantene
 
Hanne Norstrøm-Ness blir leder for den nye satsingen. Hun kommer fra stillingen som markedsdirektør i Vipps, hvor hun har jobbet i fire år og vært med å vinne markedsføringspriser under både Gulltaggen og Annonsørdagen til Anfo. På spørsmål om det er en mer tilbaketrukket tilværelse som konsulent som nå frister svarer hun:
 
- Nei, jeg ville nok nesten sagt det motsatte. Etter fantastiske år i Vipps har jeg rett og slett lyst til å gjøre det samme for mange. Nøkkelen til mye av vår suksess har vært lagarbeid, og smart kobling mellom det vi bygger hjemme og det vi selger ute. Det tror jeg kan få skikkelig kraft i et hus fylt med så mange kreative og kunnskapsrike folk, fortsetter hun.
 
Videre legger hun til at hun vil få anledning til å skape mye av den samme reisen på nytt i NoA.
 
- Sammen med et herlig lag skal vi bygge en verktøykasse som vil gi verdi til mange - uavhengig av kategori og bransje. Proppfull med energi og et stort lager med støttehjul gleder jeg meg til 2021, sier den nyansatte til Kampanje.

Les også: Vipps henter fra Varner og DNB: - Kommer til å tilføre oss masse energi

Askeladden, Veidekke og TV 2 er tre eksempler på ferske kunder som har utviklet seg positivt i North Alliance-systemet i 2020. Kim Ydse Krogstad, North Alliance

- Sliter med å endre seg internt

Hanne Nordstrøm-Næss går også inn som partner i NoA Consulting, og forteller at hun gleder seg til å bidra til vekst.
 
- NoAs ekspertise er å skape topplinjevekst gjennom kundeorientering, slår den nye partneren fast.
 
Hun mener det ikke er nok med «en lønnsom posisjon, kjærlighet til merkevaren, engasjerende kommunikasjon og gode digitale tjenester for å lykkes.
 
- En vesentlig del av jobben er å utvikle organisasjonen som står bak merkevaren, både kulturelt og strukturelt, fortsetter Norstrøm-Næss.
 
Videre påpeker hun at denne oppgaven tradisjonelt håndteres utelukkende av kunden selv.
 
- Mange virksomheter sliter imidlertid med å endre seg internt for å bli tilstrekkelig kundeorienterte. Nå skal vi hjelpe dem med det, sier hun.

Imponert over prisfangsten

 Daglig leder for NoA Consulting og leder for North Alliance-byråene i Norge, Kim Ydse Krogstad, sier «det er stort trøkk i systemet nå».

- Vi har mange flinke folk på vei inn, og vi er veldig stolte over at Hanne er én av dem, sier 
Krogstad.

Han sier Norstrøm-Næss «hadde en sentral rolle i å etablere tverrfaglige arbeidsprosesser, felles målstyring og innsiktsbasert kultur i Vipps.»
 
- Ikke minst ga hun kreativitet stort rom. Resultatet er en rekke utmerkelser og topp-plasseringer, som Norges best likte merkevare, mest relevant for de unge, Consumer’s Choice og ærespris fra både ANFO og MFO, sier han.
 
Målet er at NoA Consulting skal bli Norges ledende konsulentmiljø innen kundeorientering av organisasjoner.
 
- Vi skal hjelpe toppledelsen til å øke virksomhetens endringsevne, konkurransekraft og veksttakt, fordi de svarer raskere og bedre enn sine konkurrenter på sine kunder behov, fortsetter Krogstad.

Ser lyst på 2021

 
Krogstad forteller videre at NoA ser positivt på neste år.
 
- Askeladden, Veidekke og TV 2 er tre eksempler på ferske kunder som har utviklet seg positivt i NoA-systemet i 2020, og som vi gleder oss til å jobbe videre med i 2021, sier han.
 
Til tross for at 2020 har vært et utfordrende år, mener han NoA har landet mye bedre enn forventet i mars. Ifølge Krogstad har de kommet godt gjennom året 2020, som har vært et dramatisk år for verden, Norge og kundene de jobber med.
 
- Men vi har aldri vært sterkere på vei inn i et nytt år enn det vi er nå, og har et svært høyt ambisjonsnivå for vekst og utvikling, både for våre kunder, våre ansatte og NoA selv, sier han.

 

Vipps mister markedsdirektøren - blir ny North Alliance-partner