La ned byrået og gikk i tenkeboksen - nå er hun klar for ny PR-jobb

Mai-Bente Paulsen er ferdig med gründerlivet. - Har gått min vakt.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

For ett år siden stengte ekteparet Mai-Bente Paulsen og Markus Lind, dørene til PR- og kommunikasjonsbyrået Something Good, for godt. Etter syv års drift måtte byrået som opplevde voldsom etterspørsel og danket ut det ene byrået etter det andre i store byråkonkurranser, innse at pandemien hadde gjort for store skader og innhugg i økonomien.

Nyheten om at byrået hadde stengt døren og slukket lyset, delte hun først på LinkedIn. Etter at katta var ute av sekken, måtte hun ha litt tid til å summe seg.

- Det tar absolutt tid å lande når man legger ned et byrå som man har skapt og som det ligger mye arbeid, tanker og energi bak. Heldigvis kan jeg tenke tilbake på alt det fantastiske vi fikk til, alle de flotte folka vi hadde med oss og en reise som var ekstremt lærerik. Dessuten er det også sånn at når man lukker en dør så åpner man samtidig mange andre dører, forteller Paulsen til Kampanje.

Les mer: PR-par legger ned eget byrå: - Vi har lyktes, tryna, reist oss og lært så mye på veien

- Vi har en tendens til å tråkke rundt uten å tørre å stoppe opp

Hun valgte å ta seg god tid i tenkeboksen.

- Å henge i boksen er sunt, men også tanke-slitsomt på en og samme tid. Vi har en tendens til å tråkke rundt uten å tørre å stoppe opp. Mest av alt er det sunt fordi jeg fikk tid til å reflektere over hva som er viktig for meg i en ny jobb. Jeg landet på at jeg må være på et sted hvor samfunnsoppdraget og rollen er viktig.

Det siste året har hun jobbet med kunder i ulike prosjekter frem til hun gikk inn som rådgiver for helseministeren og øvrig politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet i november i fjor.

Nå er hun klar for en ny jobb og 5. mars får hun ansvar for PR- og eksternkommunikasjon i Apotek 1, som sjekket av alle punktene hun synes er viktig i en jobb.

- Jeg er en bygge-jente så jeg må ha noe jeg kan bygge eller flytte, noe som har et uforløst potensiale. Det må også være en forståelse om at kommunikasjon er noe som er viktig for å flytte noe annet, at det skal løse strategiske utfordringer. Også må det være gøyalt, og det må være bra folk! Hos Apotek 1 skjønte jeg av samtalene jeg hadde at jeg kunne huke av på alle punkter. Og da jeg ble spurt om å ta jobben som kommunikasjonssjef, var det en mulighet det ble helt umulig for meg å takke nei til.

- Det er et fantastisk selskap med utrolig mange fine og dyktige folk som er på en spennende reise. Også var det en umiddelbar kjemi. 

Og det er særlig samfunnsoppdraget som trigget henne.

- Det er utrolig viktig for å bidra til god folkehelse og sikre folk tilgang til viktige medisiner. Dessuten har Apotek 1 en unik kultur og verdiene i selskapet er ikke bare ord i en PowerPoint. De etterleves. Altså Apotek 1 har en administrende direktør som titulerer seg som kulturminister - det sier sitt!

- Jeg pendlet mellom lettelse og sorg

Tanken om å starte et nytt byrå-kapittel, har ikke streifet henne.

- Niks, det har jeg ikke vært inne på. Jeg føler jeg har gått min vakt etter syv år som gründer og byråleder. Jeg var nok klar for å ta fatt på et nytt eventyr og et nytt kapittel.

- Så du savner ikke byrålivet og det å være din egen sjef?

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg var jo ikke bare min egen sjef, jeg var andre folk sin leder og hadde ansvar for å drive inn nok penger i byrået for at alle skulle få lønna si. Folk tenker ofte det er stor frihet når man er gründer, men man bærer et ansvar på et helt annet vis. Oppsiden er at læringskurven er enorm, og det å se noe vokse og legoklosser som plutselig blir til et byggverk er enormt tilfredsstillende. Men jeg savnet etter hvert det å være på kundesiden, så der er jeg veldig fornøyd med å være nå snart.

Etter å ha håndtert motgang over flere år har hun flere gode erfaringer i bagasjen.

- Man lærer jo ikke mest i medvind, og de siste par årene med Something Good var det en del motvind. Vi galopperte før nedstengningene, hadde 11 ansatte, spennende prosjekter og kunder. Vi omsatte for rundt 13 millioner og hadde 30 prosent igjen på bunnlinja, det siste er noe som er ganske unikt i vår bransje.  Når vi endelig vi følte vi kunne puste så traff nedstengningen oss og da følte vi litt at vi vasset i betong og det ble mer og mer slitsomt enn gøy. Da må man ta en realitetssjekk.

Det siste året beskriver hun som en vekstreise.

- Det er selvsagt krevende å legge ned et selskap og finne en ny vei. Jeg pendlet mellom lettelse og sorg, men jeg har lært meg å være tro til at jeg stoler på prosessen. Man er ofte der man skal være, selv om man ikke er sikker på hvor veien videre går. Stoler man på prosessen, så faller brikkene på plass slik de skal ligge.

Flere utfordringer

Snart begynner det nye kapittelet i Apotek 1.

- Jeg gleder meg mest til å bli kjent med alle folka i Apotek 1. Utfordringen ligger i å få alt det Apoteket gjør og brenner for ut i verden, løfte samfunnsrollen, prioritere hardt på tema-områder og jobbe med å integrere kommunikasjon på tvers i større grad.  

Les også: Pressesjef bytter ut apotek med elektronikk: - En god match

For å bli kjent med selskapet har hun lagt opp til intensive speed-dater de første ukene.

- Også har jeg bestilt meg en uniform og et opplæringsskilt fordi jeg skal ut å jobbe i apotek og lære av alle de dyktige folka der. Jeg kommer til å reise rundt og se hvordan det er på de ulike apotekene i landet, og har tenkt å lære av de beste farmasøytene og apotek-teknikerne i landet.

Paulsen tar over rollen etter Silje Ensrud som samtidig som hun begynner i Apotek 1, går videre til Power som nordisk PR- og kommunikasjonssjef.

- Det føltes veldig trygt å ha Silje med i hele ansettelsesprosessen for da kunne jeg spørre og grave hos en som har hatt skoene på. Hun er i tillegg innmari dyktig og har lagt et fantastisk fundament som jeg får bygge videre på.

La ned byrået og gikk i tenkeboksen - nå er hun klar for ny PR-jobb