Ny bunnplassering for Møbelringen på Reklamebørsen: - Vi har høyere ambisjoner

Møbelringen har gått på lufta med nytt reklamebyrå og nytt konsept, men befinner seg langt unna komfortsonen.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

For andre gang noensinne måles Møbelringen i Essence Mediacom og Kampanjes reklamebørs. Da Møbelringen ble mål for første gang, i april 2022, endte det med «mageplask» for møbelkjeden.

- Den gangen endte de dessverre helt sist sammenlagt etter sisteplasser både på oppmerksomhet og liking. Med dette bakteppet er det naturlig å både håpe på og forvente bedring når Møbelringen nå er med for andre gang, sier Håvard Ose, innsiktssjef i Essence Mediacom, til Kampanje.

Men heller ikke denne gangen lykkes Møbelringen på børsen. I den nyeste utgaven av Reklamebørsen havner de sist på «oppmerksomhet» og «liking», i tillegg årets nye parameter, «branding».

- Dermed blir det en ny soleklar sisteplass for Møbelringen, trolig et godt stykke unna den komfortsonen de selv inviterer til i sitt nye konsept, sier Ose.

Markedssjef i Møbelringen, Linda Trulsen, forteller til Kampanje at de har høyere ambisjoner enn å komme sist på Reklamebørsen. 

- Vi har selvsagt høyere ambisjoner enn å havne bakerst i en reklamemåling, og derfor gjør løpende en vurdering av alle faktorene som kan påvirke disse resultatene. Det er krevende å konkurrere i en slik måling med de sterkeste merkevarene i Norge, sier Trulsen til Kampanje.

Da Kampanje omtalte fjorårets bunnplassering sa Trulsen på tidspunktet at de var forberedt på å måtte bygge oppmerksomhet ettersom det var mange år siden sist de hadde vært på TV med reklamefilmer. Hun understreket videre at konseptet var helt nytt.

Siden den gang har selskapet fått nytt reklamebyrå i Morgenstern og gått på lufta med en ny merkevarekampanje.

Les også: Møbelringen har valgt nytt reklamebyrå: - Har utfordringer med oppfattelsen av merkevaren

Totalen:

Slik ser totalen i Reklamebørsen ut for september.

- Tar med oss læringen

Sammen med «Nyt Norge» leverer Møbelringen også det klart lavest trykk på reklamefilmen som er mål. Det mener Trulsen er en vesentlig faktor for resultatet og legger til filmen kun var to dager på TV mens den ble målt i børsen.

- At vi oppnår 43 prosent på positiv merkeoppfatning og en sterk bedring i yngre målgrupper, som er høyere enn antatt med tanke på at vi har vært av med merkevarekommunikasjon en lang stund, sier Trulsen og fortsetter:

- Resterende parameter har vi troen på bedre seg når vi får rullet ut resten av kampanjen, og at konseptet «inn i komfortsonen» får satt seg litt bedre.

Les også: Møbelringen vil ha folk inn i komfortsonen: - Vil skille oss ut

Hun forteller at de har sett positive resultater av kampanjen allerede på deres nettsider.

- Det vi synes er positivt, at vi allerede ser en økning i trafikk både til butikk og nett etter at kampanjen har gått så kort tid, sier Trulsen.

Tross det svake totalresultatet på Reklamebørsen vil Møbelringen fortsette å utvikle konseptet de har ute og forteller at det planlegges enda flere filmer til neste år, i tillegg til de tre de har ute nå.

- Samtidig jobber vi kontinuerlig med optimalisering, og tar derfor med oss læringen fra Reklamebørsen og andre tester inn i totalevaluering av kampanjen, sier Trulsen.

Les også: Lottos nye stjerne splitter publikum - Mills klatrer til topps i Reklamebørsen

Se reklamefilmen til Møbelringen her:

Ny bunnplassering for Møbelringen på Reklamebørsen: - Vi har høyere ambisjoner