Nent-sjefen varsler oppbemanning i Norge etter Premier League-kupp

- Vi ser på Norge som et vekstmarked for oss, sier Nent-sjefen. Han avviser ikke at de vil rekruttere fra TV 2.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Administrerende direktør i Nordic Entertainment Group, Anders Jensen, beskriver de siste dagene som «intensive» når han snakker med Kampanje, få timer etter at de har offentliggjort den historiske Premier League-avtalen som løper fra 2022 til 2028 og omfatter alle de nordiske landene.

Tirsdag slapp Nent-sjefen også sitt første årsresultat etter at det svenske mediekonsernet gikk på børs i fjor.

- Det har vært lite søvn og mange møter, sier han.

- Dere har allerede rettighetene i Sverige, Danmark og Finland. Hvorfor har det vært viktig å få rettighetene i Norge?

- Vi ser på Norge som et vekstmarked for oss. Vi mener at vi kan få ut mye mer av vårt nærvær i Norge, først og fremst med Viaplay. Vår satsing på ski og skøyter viser at vi vil være til stede i Norge og at vi vil satse på Norge. Dette er ytterligere et uttrykk for vår tro og satsing på det norske markedet, sier han.

Jensen varsler også en oppbemanning i Norge når de overtar rettighetene til Premier League fra 2022.

- Vi har akkurat omorganisert vår virksomhet i Norge. Når vi øker nærværet, fremfor alt innenfor sport, så kan man forvente at vi vil ansette flere dyktige medarbeidere, sier han til Kampanje.

- Fra TV 2?

- Det spiller ingen rolle hvor man kommer fra, så lenge man har riktig kompetanse og innstilling.

Det er bare noen måneder siden det svenske mediekonsernet gjorde en dramatisk nedbemanning i hele Norden. Bare i Norge forsvant 45 årsverk, inkludert hele den norske ledergruppen.

Les også: Viaplay med Premier League-kupp - TV 2 er ute

Alsaker: - Står sammen i en slags sorg

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker forteller til Kampanje at dette var en tung beskjed å få.

- Nå er nyheten ute og avgjørelsen tatt, og da er det en periode hvor man er lei seg og snakker sanmen og diskuterer hva det betyr. Vi står sammen i en slags sorg, sier han.

Samtidig ligger rettighetsovertakelsen såpass langt frem i tid at «det gjør slaget litt mykere», sier han.

- Det er ikke nå du rydder pulten og legger passet i skuffa liksom. Vi har en ufattelig vår foran oss med Premier League-innspurt, Champions League-innspurt, playoff med landslaget og EM til sommeren. Det er så mye å være takknemlig for i TV 2. Vi har en unik rettighetsportefølje i noen år nå, så det må vi nyte, sier Alsaker.

- Vil det være aktuelt for deg å melde overgang til Nent?

- Det har jeg ikke ofret en tanke på en dag som denne. Det handler om at vi er lei oss og at TV 2-gjengen må få lov til å det. Nå bretter vi opp ermene og kjører på, og skal lage knallgode sendinger. Vi går ikke rundt og tenker på ting som skal skje en eller annen gang i fremtiden, det blir feil fokus.

Tenker ikke på Nent:

- Det har jeg ikke ofret en tanke på en dag som denne, svarer TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på spørsmål om han vurderer en overgang til Nent Group i 2022. Foto: TV 2

TV 2-direktør vil ikke snakke om nedbemanning

Tapet av Premier League kan være svært kritisk for TV 2 som har et mål om å nå 700.000 abonnenter med sin strømmetjeneste TV 2 Sumo. Den engelske fotballen alene står fort for rundt 125.000 Sumo-kunder. TV 2 går ikke ut med sine Sumo-tall, men har tidligere uttalt at de er på god vei mot en halv million kunder.

Kampanje har tidligere anslått at TV 2-sjef Olav Sandnes henter ut en omsetning fra Premier League på TV 2 Sumo og fra salg av Premier League hos TV-distributørene på rundt 700 millioner kroner i året. 

Les mer: TV 2 spiller om over 700 millioner kroner og et titalls ansatte i Premier League-oppgjøret

Men kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Sarah C.J. Willand i TV 2 vil ikke snakke om en nedbemanning i dag.

- TV 2 er langt mer enn Premier League og vi har Premier League i to og et halvt år til. I tillegg har vi Champions League og Europa League og en rekke andre spennende rettigheter, så vi vil ikke spekulere rundt hvordan det ser ut i 2022, sier hun til Kampanje.

- Er dere redde for å miste sportsprofiler til en konkurrent?

- Jeg håper og tror våre profiler og medarbeidere ser at vi satser på sport og at vi satser bredt på sport og at det er et spennende miljø å jobbe i hvis du er interessert i et bredt spekter av idretter, også fotball.

- Når dere mister store inntekter på TV 2 Sumo, må dere nedbemanne der?

- Nei, jeg annonserer ingen nedbemanning i dag. TV 2 er forberedt på at alle rettigheter vi har, også Premier League, er rettigheter vi har i en tidsbegrenset periode. Det planlegger vi for. Dette er et scenario vi har sett for oss og ikke noe som kommer overraskende på oss. Vi har vært veldig glad i Premier League, og skal gjøre vårt for å levere gode sendinger også ut sesongen 2021/22. Men TV 2 er mer enn bare Premier League, vi har flere ben å stå på og skal fortsette å bite godt fra oss i tiden fremover.

Heller ikke klubbleder Henrikke Helland i TV 2 er bekymret for arbeidsplasser i mediehuset.

- Vi har så mange rettigheter løpende parallelt og man jobber med ulike rettigheter de ulike dagene, så arbeidsplasser er ikke det som er fremst i hodet vårt akkurat nå. Men vi er selvfølgelig skuffet over at vi ikke får beholde rettighetene. Vi har utviklet et suverent godt produkt av Premier League siden 2010, så det er trist at det opphører om to og et halvt år, sier hun til Kampanje.

Nent-sjefen varsler oppbemanning i Norge etter Premier League-kupp