Lørdag kunne DDB juble over at de igjen har gått til topps i «Gullfisken», ti år etter forrige gang. Den gangen skjeddet det som New Deal DDB med filmen «Taxi» for Laban. I år var det filmen «Pappajente» for SAS som ble publikumsfavoritten blant fjorårets tolv sølvfisker.

Les også:

Pappajente vant Gullfisken

Administrerende direktør Eldar Skylstad i DDB, som ikke selv var tilstede på prisfesten, forteller at seieren betyr mye for byrået.

- Nå er det jo ti år siden sist vi vant. Vi hadde en veldig fin seiersrekke på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Dette er et bra tiårsjubileum. Det er klart det betyr mye for oss. Vi har vært inne i en bølgedal, men nå er vi kommet tilbake for fullt, og det synes jeg «Gullfisken» er et veldig fint bevis på. Nå er vi oppe og smasher igjen etter et fantastisk 2013, sier han til Kampanje.

- Hvordan var forventningene på forhånd?

- Jeg må være ærlig og si at jeg hadde et visst håp. Men det er alltid vanskelig å spå i disse konkurransene. Det handler også om hvem som kan mobilisere, og ikke nødvendigvis hvem folk flest liker best. Men jeg følte at dette er en film som står ut i mengden og den sto også ut i går kveld. Det er en film med internasjonal klasse, synes jeg. Kjempehonnør til den gjengen som var med på å lage den.

- Er dette starten på en ny æra for DDB?

- Jeg føler at vi fikk god fart i 2013. I fjor hadde vi fokus på vekst, og i år har vi fokus på å levere prisvinnende, og ikke minst effektiv, kreativitet. Jeg håper og tror at vi nå har et mannskap ombord som skal klare å gjøre det.

Mistet SAS
Et skår i gleden for Skylstad og resten av DDB er det at byrået mistet flyselskapet som kunde rett før årsskiftet etter at den svensk-norske alliansen med Åkestam & Holst og Los & Co fikk seirende ut av SAS' byråkonkurranse.

Les mer:

Los&Co får SAS

- Er det bittert at dere ikke lenger har SAS på kundelisten?

- Dette var en veldig fin avslutning på et langt og godt samarbeid. Det var DDB i Stockholm som hadde ansvaret for pitsjen, og sånn sett er det ikke noe vondt blod mellom oss. Det har ikke fått noen økonomiske konsekvenser for oss. Vi synes bare det var gøy å vinne med SAS, og også at det ble gitt uttrykk fra Eivind Roald (konserndirektør for salg og marked i SAS, red. anm) at det var et fantastisk team fra DDB som har betydd mye for at de klarte å reise seg fra konkurstrusselen i fjor. Vi er kjempestolte over det DDB har fått til med SAS og er glad for å ha fått lov til å være med på det.

- Sunt for bransjen
DDBs seier satte også en stopper for Try Reklamebyrås seiersrekke, som har pågått i fire sammenhengende år. I år hadde ikke Try noen filmer i den såkalte superfinalen. Skylstad legger ikke skjul på at det føles godt.

- Ja, det er det ingen tvil om. I et år hvor Try har seks filmer inne på sølvfisklista, er det klart at det er veldig, veldig morsomt. All ære til Try som har fått til alt dette, men uansett hvem som hadde vunnet i superfinalen, så synes jeg det er litt godt at det norske folk får se at det også er andre her i landet som kan lage gode og annerledes filmer.

- Er det bra for bransjen også?

- Ja, jeg tror det. Det er bra for Try også å kjenne at det er en del byråer som puster dem i nakken. Det er ingen tvil om at SMFB virkelig har fått vind i seilene, og ikke bare puster Try i nakken, men som også i kreativitet i noen sammenhenger er forbi. Det er sunt for bransjen og på sikt også for Try, for en bransje uten verdige motstandere og konkurrenter, er ingen god bransje.