- Det er dette som er mitt DNA, sier Jill Bottolfsen.

På slutten av 80-tallet startet hun opp Radio Oslofjord på Nesodden, siden ble hun en av de største profilene i Radio 1. I fjor inngikk sluttavtale med det nye eierselskapet, Bauer Media og var etter det en snartur innom kommunikasjonsbransjen. Det er fem år siden hun sist var DJ på radio.

- Det er en spesiell profesjon å være DJ/programleder og jeg er veldig ydmyk. Jeg har tenkt; "Dette er jeg ferdig med", men det var jeg ikke. Det største problemet nå er at jeg blir fort hes. Jeg har jo ikke snakket så mye de siste årene som det jeg gjør nå, ler hun.

Jill Bottolfsen har et hjertelig forhold til nærradioen, selv om hun også har prøvd seg på riksdekkende tv og vært innom andre bransjer.

- Lokalradio er nær. Du møter lytteren og er mer tilgjengelig for dem. Det er dette som er radio, og den jeg kjenner veldig godt, sier hun.

- Må sitte som fløte
Det er ikke fordi hun har noe ugjort hun igjen setter seg bak miksepulten, men hun er en annen enn den hun var som radioyngling i Radio1.

- Jeg har ikke noe ugjort, men er veldig åpen. Det hadde vært gøy om vi hadde fått de unge med, de vet nesten ikke hva radio er. Siden Radio1-tiden er jeg blitt voksen og har fått to barn, og er blitt litt roligere, eldre, dypere, sier hun.

Bottolfsen snakker fortsatt fort og ler mye.

- Alt skal times fint og sitte som fløte. Men det trenger ikke gå fullt så kjapt lengre. Nå har jeg erfaring og har både morsomme og vanskelige ting å snakke med lytterne om.

Nystart uten gamle helter
Tidligere i høst la hennes gamle arbeidsgiver Bauer Media frem planer om relansering av Radio 1 og viste til storhetstiden på 90-tallet. De gamle heltene er ikke en del av de nye planene.

- Jeg ønsker dem lykke til med det, masse lykke til, sier hun og legger til:

- Jeg elsker Radio Metro. Det er en ekte lokalradio der alt er viktig og vi er en gjeng nerder som lager programmene sammen. Å være folkelig nerd igjen er veldig fint, sier Jill Bottolfsen.

Muligheter med DAB 
Med overgangen til ny radio-teknologi, DAB, er lokalradioene snart alene igjen på det gamle FM-nettet.

- Vi mener dette er en mulighet for oss og har valgt å styrke den redaksjonelle satsingen, i det bildet er Jill Bottolfsen en viktig brikke. Hun kan radio og vet hva dette handler om og vi er glade for å ha henne med, sier Svein Larsen, radiosjef i Metro.

Han håper lyttere som ikke har installert DAB-utstyr opplever å få et fullverdig tilbud fra lokalradioene.

Lokalradioene må tidligst forlate det gamle radionettet i 2022, kanskje får de bruke det enda lengre.