Kiwi er fortsatt på førsteplass når det gjelder rangeringer for høyest buzz , det vil si «positiv snakkis». På annenplass er rubrikkjempen Finn.no, mens nykommeren Vipps kommer inn på en tredjeplass. Volkswagen har hatt størst fremgang i buzz når vi sammenligner opp mot tallene fra 2016.

Resultatene fra YouGovs BrandIndex kartlegger hvilke merkevarer som har fått mest positiv omtale i Norge. 100 nasjonalt representative nordmenn intervjues daglig om sine positive eller negative inntrykk av 241 merkevarer.

Bestevenn-trøbbel
Kiwi tar altså førsteplassen med en buzz-score på 28,2. Deretter følger Finn.no med en score på 25,6 poeng. Finn.no er også den merkevaren som norske kvinner i størst grad har et generelt positivt inntrykk av.

Appen Vipps dukker opp på snakkis-toppen på en tredjeplass. Rema 1000, som har vært på topp i flere år, er nå helt ute av topp 10. Rema 1000 har hatt en omdømmekrise i kjølvannet av blant annet Bestevenn-strategien.

Klatrer mest
Volkswagen er merkevaren med sterkest fremgang, og har økt sin buzz og kommer styrket ut av 2017. Volkswagen har forbedret sin score med 5,9 poeng og ender på en samlet score på 11,8 poeng. Volkswagen fikk massiv negativ mediedekning i forbindelse med dieselskandalen i 2015, men har fått markant positiv utvikling av buzz gjennom 2017.