Navn: Gjyri Helèn Werp

Alder: 54 år

Stilling: Kreativ leder i Tine

Årets ferie: - Årets ferie har jeg trua på. Det blir en rendyrket fire-trinnsrakett: Først familieferie på øya Spetses i Hellas. Så fjelltur i Valdres og hytte-hopping på Sørlandet med mannen. Videre en egotripp på trenings-bootcamp på Ibiza hvor jeg bor i tipi (jeg ELSKER camping og kald utedusj), for så å toppe det hele med en liiiten venninnetur til Italia.

Den perfekte sommermaten: - Fersk fisk, skalldyr, italiensk Franciacorta og noen gode Tine-oster! Og så klart hjemmelaget müsli til frokost med Cottage Cheese - storforbruker hver morgen!

- Nå skal du lose giganten Tine gjennom den kreative labyrinten i din nye jobb, tror du det er et uforløst, kreativt potensiale hos Tine?

- Selvsagt! Ethvert selskap som ikke har laget en «algoritme» av konseptet sitt, slik som McDonalds, kan forløse mye nytt. Ingen tvil om at melken fra stolte, norske meieribønder er kjernevirksomheten til Tine, men tenk bare på alle barn som har stor glede av Tines mange fotballskoler i sommer, og Tine-stafetten, verdens største stafett! Mulighetene er mange innenfor en merkevare med så sterk identitet, stort ansvar og med solide røtter i den norske folkesjela.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- For en sikker feelgood-helg hadde jeg valgt noen av mine fantastiske venner til den italienske landsbyen Manarola utenfor turistsesongen. Ellers «stalker» jeg den feministiske venture capital-bransjen om dagen, og skulle gjerne ha møtt noen av dem til en heftig middag.

- Hvor mange GDPR-eposter har du fått og hvor mange av dem har du lest?

- Har ikke tall på hvor mange, sikkert 100. Her handler det også mye om en smooth brukeropplevelse. Den jeg fikk fra et kjent bilutleiefirma i dag, var så innfløkt at det var lettere å avmelde enn å akseptere. Sånt irriterer. Men nei, jeg har ikke lest mange av dem, selv om jeg har prøvd å anstrenge meg for å skumme de aller viktigste avsenderne når det gjelder personvern.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Bruker generelt liten tid på å irritere meg, men gleder meg heller stort når noen lykkes, skaper innovasjon og vekst i en ekstremt krevende bransje.

- Hvem eller hva har du mest og minst tillit til i Medie-Norge?

- Min tillit ligger helt klart hos de uredde og relativt ukjente på bakkeplanet som klarer å løfte frem viktige saker, debatter og nye perspektiv. Til gode journalister, engasjerte programskapere, unge stemmer og folk som klarer å skjære gjennom med kvalitet i en støyende mediehverdag.

- I 7 Elevens nye kondomreklame advares turistene mot klamydia. Hva advarer du dine utenlandske venner om når de kommer til Norge?

- Høye priser. Ustabilt vær. Fantastiske sommernetter. Introverte, men derimot «good looking» og hyggelig folk når du blir kjent med dem. God sjømat - og selvsagt verdens beste melk!!

- Høstens tv-duell står mellom Fredrik Skavlan på TV 2 og Anne Lindmo på NRK1. Hvem velger du og hvorfor?

- Ah! Veeldig vanskelig -  elsker begge to på hver sin måte, og føler meg total inhabil siden jeg kjenner dem. Kort sagt: Fredrik er konge. Anne er dronning. Og de er likestilt. Anne er helt rå! Uovertruffen girlpower, lynkjapp i replikken, sterk, selvsikker, smart, oppdatert og med glimt i øyet. Digger at hun ALLTID klarer å overraske med gjestene sine, og hun klarer å kommunisere med publikum på elegant vis. Fredrik representerer «state of the art» når det gjelder programlederrollen, han er kongen av small talk, god til å improvisere og få gjestene til å slappe av og by på seg selv. Oppskriften hans er genial; han gjøre det tunge stoffet lett, og det lette stoffet tungt. Men ungdommene her i huset er mest spent på «Senkveld» med Stian Blipp og Helene Olavsen, da...

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje.com?

- «Ku er årets medieprofil»