Videodømmingsverktøyet VAR har vært på alles lepper under fotball-VM i Russland. TV 2-ekspert Jesper Mathisen har tidligere sagt til VG at vi kommer til å se tilbake på dette mesterskapet som «VAR-mesterskapet».

Også på RiksTVs sommeravslutning med byråpartnerne Hyper og PHD sist onsdag, hvor alle var samlet for å se på Sverige - Mexico, ble VAR hyppig diskutert. Da ble også ideen til en ny reklamefilm født.

- Under en av de utallige VAR-situasjonene slo det oss at her er det jo en åpenbar mulighet for å kommunisere appen vår, for med den har jo alle våre kunder, dommere inkludert, VAR i lomma, sier Ole Andre Skarbøvik, kommersiell direktør i RiksTV.

Fikk med Scheie
De kastet seg rundt, fikk med seg kommentatorlegenden Arne Scheie, og en liten uke senere er filmen klar for visning. 

Ideen er unnfanget i samarbeid med Hyper og PHD. Tangrystan er produksjonsbyrå, Sigve Aspelund står for regi, mens PXLR har gjort etterarbeid.

Se filmen her: 

Tiden største utfordring
- Hva har vært den største utfordringen med å gjøre dette på så kort tid?

- Tiden, ler Skarbøvik.

- Det er kort tid og mye som skal koordineres, men noe av grunnen til at vi fikk det til så effektiv og smertefritt som vi har gjort, er at vi jobber såpass tett med reklame- og mediebyrået vårt. De sitter hos oss to dager i uken på fast basis, så vi jobber ikke etter den gamle byråmodellen.

- Ikke like nøyaktig
RiksTV-direktøren lover at ingen måtte avlyse ferieplanene sine for å få satt ideen ut i livet.

- Nei, heldigvis ikke. Hadde det vært neste uke, hadde det vært verre, men denne uken gikk det bra.

- Kan dere garantere at RiksTV-appen er like nøyaktig som VAR?

- Vi kan garantere høy nøyaktighet for kameravinkelen vi har tilgjengelig. Jeg tror nok VAR har litt bedre kameravinkler, men dette er bedre enn ingenting, ler Skarbøvik.