Forrige uke lanserte Toro en webapp som forbrukerne kan benytte seg av for å få brukt rester som ligger igjen i kjøleskapet, og dermed redusere eget matsvinn.

- Vi har troen på at vi må gjøre det enklere å få spist opp restene ved å senke terskelen og gi inspirasjon, sier Christian Seberg, digital kommunikasjonssjef i Toro.

For det er nettopp at mat blir glemt til i kjøleskapet som ofte er hovedårsaken til at mat ender opp i søpla.

- Inne i webappen finner du flere restehacks hvor du enten kan utforske eller filtrere på det man har i kjøleskapet. Du får da tilpassede hacks til akkurat de restene du har. Alle hacksene er enkle og formidles via video fremfor tekst så de skal være så enkle som mulig å forstå og ta i bruk, forklarer Karen Skøien, merkevaresjef i Toro.

- Mye matsvinn i husholdningene
Toro er for mange kjent for sine mange enkle supper, gryteretter og sauser. Å selge mer av dette er imidlertid ikke hovedmålet i denne kampanjen.

- Hovedmålet er å gjøre det lettere for forbruker å kaste mindre mat og redusere matsvinn, sier Skøien. 

- Så denne gangen er det samfunnsansvar fremfor å selge mer posemat? 

- Det er riktig. Som en matvareprodusent er vi nødt til å ta samfunnsansvar. Vi gjør allerede en rekke tiltak i egen verdikjedemen vi vet også at mye matsvinn kommer fra husholdningene, sier Skøien

- Om vi kan bidra til å gjøre det lettere å redusere matsvinnet der hjemme med våre produkter blir det samlede bidraget og effekten enda større, legger Seberg til.

Mange på laget
Tall som Norstat har hentet inn på vegne av Toogoodtogo viser at ni av ti nordmenn ønsker å redusere matsvinnet sitt, mens syv av ti tror det er realistisk at de slutter å kaste mat. I første omgang kan forbrukerne bruke appen til å lage en konto og lagre videoer og hacks. Som del to av kampanjen jobber Toro med å legge til rette for et samfunn i appen hvor forbrukerne kan dele restetips med hverandre.

Kampanjen blir kjørt på TV, utendørs, digitale medier og i butikk. Byråene Kitchen, Oslo Digital, Shortcut, Kodeks og OMD har alle bidratt i kampanjen.

I appen:

Slik ser det ut inne i webappen. Foto: Toro.