I dag kunne Vipps endelig markere at de har slått seg sammen med  MobilePay, betalingstjenesten til Danske Bank. Det markerte Vipps med annonse-helsider i Dagens Næringsliv og Aftenposten, men ikke alle ordene i annonsen var heltreff. Den finske ambassaden gjorde nemlig Vipps oppmerksom på at selskapet hadde brukt feil ord for «enkelt» på finsk i annonsen.

- Vi kan hjelpe til med oversetting til finsk neste gang, skrev den finske ambassaden til Vipps på Facebook.

I Vipps sin markering brukte selskapet ordet «yksittäinen», men det burde nemlig stått «yksinkertaista/yksinkertainen» ifølge språkekspertene ved den finske ambassaden. 

- Det er jo litt ironisk, siden vi nettopp laget en reklamefilm om hvor lett det er å lære seg finsk, sier markedsdirektør i Vipps, Even Westerveld, til Kampanje.

- Så der ble det vår første post på vår #fuckup kanal internt – og en takkeblomst på vei til den finske ambassaden som oppdaget feilen for oss. Vi heier på fart, men der gikk det kanskje litt fort i svingene, fortsetter han.

Om du nå lurer på hvorfor Vipps fremhever markeringen i norsk dansk og finsk, kommer det av at danske MobilePay er den mest populære betalingstjenesten for mobil i Finland. 

Les også: Vipps lanserer ny maskot og nytt reklamekonsept - målet er å bli førstevalget i nettbutikken

- Uendelige muligheter for forenkling
Språkblemmen til tross, det skal mye til for å dempe entusiasmen hos Vipps nå. De har nemlig ventet i over ett år på å kunne slå seg sammen med MobilePay. Det var først i slutten av oktober i år at de fikk grønt lys fra EU-kommisjonen. Underveis i prosessen med å få fusjonen godkjent, trakk også det finske selskapet Pivo seg etter at EU-kommisjonen uttrykte bekymring for markedsandelen de ville få i Norden.

- Vipps og MobilePay er blant de aller sterkeste og best likte merkevarene i Norden. Når vi nå slår oss sammen er det uendelige muligheter for ytterligere forenkling. Nå har vi ventet i over ett år på denne dagen, så akkurat nå er vi sprekkeferdige av virketrang, kommenterer Westerweld.

Vil lage felles markedsføringslag
Han forteller at de fortsatt vil jobbe med og beholde de to merkevarene i sine markeder. 

- Men arbeidet med å samle alle kundene og produktene våre på en teknisk plattform starter nå. Det kommer til å gi oss langt større muskler til å lage bedre løsninger og forenkle flere ting fremover. 

Han forteller at de også vil etablere et felles team for merkevarebygging og marketing. 

- Med 11 millioner brukere og over 400.000 butikker på samme plattform er det ganske vanskelig å få øye på større og mer spennende muligheter for folk som elsker å engasjere gjennom god kommunikasjon og relevant bruk av data, avslutter han.