Artikkelen blir oppdatert.

Sent i går kveld så det mørkt ut, og  da fristen for forhandlingene mellom Discovery og Telenor gikk ut ved midnatt, misten litt over én million husstander tilgangen til TVNorge og 12 andre Discovery-kanaler. Dette gjelder både kabel- og satellitt-kunder, samt tv-abonnenter tilknyttet Telenors fiber. Rundt 2,8 millioner seere i Norge blir rammet av konflikten mellom TVNorge-eier Discovery og Telenor-eide Canal Digital. Som Kampanje skrev torsdag, omfattes hele det skandinaviske markedet av forhandlingene. Det er totalt 2,5 millioner husstander i Skandinavia som nå står uten tilgang til Discovery-kanalene.

Forhandlingene har dreid seg om hvor mye Canal Digital skal betale for å sende Discovery-kanalene. Discovery, anført av toppsjef Harald Strømme, krever økt betaling, mens Telenor har strittet imot.

- Tilbudet fra Telenor er null kroner
Nå skylder partene på hverandre for at det ble forhandlingsbrudd. Partene oppgir helt ulike versjoner av krav og tilbud og de er rykende uenig om hvem som har strukket seg lengst.

- Selv om vi fra vår side i flere runder har forsøkt å nå frem til en avtale og redusert våre krav betydelig, har ikke Telenor beveget seg ett øre de to siste ukene. Faktum er at tilbudet fra Telenor innebærer null kroner i økt betaling for vår kanalpakke siden forrige avtale ble inngått i 2010. I samme periode har Canal Digital økt sine utsalgspriser med mer enn 30 prosent, sier Discovery-sjef Harald Strømme i en pressemelding.

Han avviser på det sterkeste at Discovery har stilt urimelige krav.

- Vi har bedt om en prisøkning for våre 13 kanaler, tilsvarende 1 kopp kaffe, per kunde per år. Telenor kaller dette et urimelig krav. De forsøker også å så tvil om at dette er en korrekt fremstilling. Det kan jeg nok en gang forsikre om. Telenor prøver i stedet å gjøre dette til en diskusjon om sportskostnader. Det er riktig at vi diskuterer Tippeligaen, og skal vi finne en god løsning på det, vil det koste mer enn en kaffekopp. Men det er ingen deadline nå for å bli enige om Tippeligaen, og konflikten handler ikke om dette. Vi har gitt Telenor tilbud på våre kanaler uten fotballen. Og da er det altså en kaffekopp i året det handler om, sier Strømme.

Han håper fortsatt på en løsning.

- Vår dør er selvsagt åpen for nye tilbud fra Telenor og Canal Digital. Jeg håper i det lengste at noen banker på, sier Strømme.

- Svært skuffet over Discovery
Canal Digital beklager at forhandlingene med Discovery ikke førte fram. Telenor-selskapet kritiserer Discovery for beslutningen om å skru av tv-signalene.

- Dette er en trist dag. Vi beklager på det sterkeste at våre kunder for øyeblikket mangler TVNorge og de øvrige Discovery-kanalene. Vi er svært skuffet over at det amerikanske mediekonsernet velger å gå til dette drastiske skrittet, selv om de allerede torsdag varslet at de var villige til å gå så langt. Vi fortsetter å jobbe hardt for å få kanalene tilbake så raskt som mulig, sier sier Ragnar Kårhus, administrerende direktør i Canal Digital, i en pressemelding. 

- Har strukket oss svært langt
Canal Digital mener de har vist forhandlingsvilje i møtene med Discovery. Kårhus hevder kravet fra Discovery er på flere hundre millioner kroner.

- De siste månedene har vi forhandlet med Discoverys internasjonale ledelse for å komme til enighet om en ny avtale. Vi har strukket oss svært langt i våre tilbud, spesielt for de norskproduserte kanalene som betyr mest for våre kunder. Discovery har imidlertid fremsatt helt urimelig krav om prisøkninger på flere hundre millioner kroner for å dekke opp for deres dyre kjøp av ulike sportsrettigheter det siste året, langt ut over det vi mener kanalene samlet sett er verdt for våre kunder, sier Kårhus.

Telenor-eide Canal Digital påpeker at Discovery i løpet av kort tid har gått i konflikt med en distributør i Norden.

- Discovery er et stort amerikansk mediekonsern med global tilstedeværelse i 220 land. For dem utgjør vi et lite marked. Dette er tredje gangen Discovery velger å bruke konfliktvåpenet i forhandlinger med nordiske distributører bare de siste 15 månedene, sier Kårhus.

Discovery kan tape store inntekter
Kampanje skrev før helgen at Discovery kunne tape mellom fem og ti millioner kroner i reklameinntekter på grunn av usikkerhet i markedet - allerede før det ble full konflikt. TVNorge har i dag en omsetning per måned på rundt 100-120 millioner kroner og med halvparten av distribusjonen borte vil TVNorge-kanalene stå i fare for å miste rundt halvparten av den omsetningen dersom konflikten skulle vare i hele februar. Det vil bety et tap på rundt 50-60 millioner kroner per måned.

Følg tv-krigen på Kampanje.com:

Les mer: - Vi jobber på spreng for å unngå svarte skjermer

Les mer: Går ut med ny tv-avtale midt under forhandlingsdrama

Les mer: Discovery taper reklame-millioner på tv-krangel

Les mer: - Må være Norges dyreste kaffekopp

Les mer: Strømme: - Ber om en kopp kaffe

Les mer: 120.000 Viasat-kunder rammes av tv-strid

Les mer: Telenor: - Urimelige priskrav

Les mer: Discovery: - Ber om en «fair» pris

Les mer: 2,5 millioner seere kan miste TVNorge-kanalene

Les mer: Slik skal Discovery tjene på milliard-fotballen

Les mer: Strømme må hente inn 300 millioner fra tv-distributørene (krever innlogging)