Det melder Dagens Næringsliv. I konsernledelsen i NHST Media Group, som blant annet eier avisene Dagens Næringsliv og Morgenbladet, sitter det sju menn og ingen kvinner.

Fredag gikk Bjørkavåg ut mot uttalelsen til VGs politiske redaktør Hanne Skartveit, som sa at en skjev kjønnsbalanse i konsernledelsen kan føre til en «gutta boys»-kultur.

- Det er altfor generaliserende. Jeg er ingen gubbe, og jeg er en stolt mann. Jeg er klar til å utfordre henne når som helst på en iq-test eller padletur eller evne til gode formuleringer. Framtidens toppselskaper er sterkt drevet av innovasjon, tempo og en konstruktiv organisasjonskultur, skrev Bjørkavåg i en epost til Dagens Næringsliv.

Bjørkavågs kommentar vakte sterke reaksjoner i flere leire, blant annet i konsernets egen avis Dagens Næringsliv, der politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim skrev en kommentar rettet til konsernsjefen. Senere fredag la Bjørkavåg seg flat.

Les mer: DN-eier legger seg flat etter tabbe-utsagn: - Dette ble helt feil

Styreleder Anette Olsen i NHST Media Group har så langt ikke besvart DNs henvendelser for å få mer informasjon om torsdagens møte. Samme dag som uttalelsene til Bjørkavåg ble publisert, tok hun på vegne av NHST avstand fra konsernsjefens holdning.