Samtidig som Fredrik Skavlan forlater NRK og Gullrekka - hvor han blir erstattet av Anne Lindmo og hennes talkshow - rydder NRK plass til nok et nytt tilskudd i sin fredagsmeny. I høst skal nemlig Stian «Staysman» Thorbjørnsen lede musikkquiz-programmet «10 på topp». Det skriver NRK på egne nettsider.

«10 på topp» skal fire deltakere konkurrere om å løse musikkoppgaver fra et bestemt år. Programmet produseres av Monster Entertainment for NRK.

Thorbjørnsen ble først tilbudt å være deltaker i det nye NRK-programmet.

- Jeg så i e-posten at de ikke hadde funnet programleder, så da solgte jeg meg heller inn som det. Jeg trodde aldri det skulle gå, men de ga meg en sjanse, sier han til NRK.

Som artist er Thorbjørnsen kjent som den halvparten av Staysmann & Lazz. De har blant annet deltatt i Melodi Grand Prix med låten «En godt stekt pizza». Han har også vært med i realityserier som «Farmen kjendis», «Skal vi danse» og «Paradise Hotel».

«10 på topp» skal veksle med «Beat for beat» om å starte Gullrekka i høst.