Lederen for VGs sportsredaksjon, Øyvind Brenne, rykker opp og blir mediehusets nye utviklingsredaktør. Han tar over jobben etter Ola Stenberg som har fått jobben som produktdirektør. 

- Jeg er glad i VG, er opptatt av utvikling og brenner for journalistikk, og da oppleves det som om jeg har fått drømmejobben. Det er ingen jobb i landet jeg heller ville hatt, sier han.

De to vil samarbeide tett om innovasjon og utvikling av VGs journalistikk og produkter.

Les også: Ola Stenberg blir ny produktdirektør i VG

Brenne er 37 år og utdannet journalist. Han startet karrieren i Hamar Arbeiderblad som 17-åring. Deretter jobbet han som journalist og reportasjeledere i Fædrelandsvennen. Brenne har vært ansatt i VG siden 2010. De siste seks årene har han ledet sportsredaksjonen. 

- Jeg er fornøyd med avtrykket Norges beste sportsredaksjon har klart å levere på alt fra løpende nyheter, dagsordensettende journalistikk og inntektsbringende innhold. Jeg tar med meg mange erfaringer herfra inn i den nye rollen. Samarbeid på tvers av avdelinger, avgjørelser til det beste for totalen og at vi tør å ta fremtidsrettede beslutninger er prinsipper jeg tror på, sier Brenne.

- Jeg over snittet utålmodig
Brenne vil lede de redaksjonelle utviklerne, analyseavdelingen og avdelingen for leserutvikling. I tillegg har han ansvaret for VGs nisjer som Godt, Tek og MinMote.

- Nå gleder jeg meg til å jobbe sammen med alle de flinke folkene som hver dag gjør sitt beste for at VG skal lykkes i fremtiden. Som type er jeg over snittet utålmodig, så jeg har ambisjoner om full fart fremover, sier Brenne.

Ansvarlig redaktør Gard Steiro forteller at det var mange sterke søkere, men at den interne kandidaten vant frem etter en grundig prosess.

- Øyvind har lang og relevant erfaring som leder og journalist. Resulatetene hans er imponerende. Han har spilt en avgjørende rolle i moderniseringen av VGs sportsjournalistikk. Under hans ledelse har vi integrert video som en sentral del av tilbudet til leserne. Sporten har utviklet tjenester og verktøy som brukes av hundretusener av nordmenn hver uke. I tillegg har redaksjonen under Øyvinds ledelse løftet kvaliteten på den undersøkende og kritiske journalistikken. Jeg er sikker på at han vil bidra til å løfte hele VG i tiden fremover, sier Steiro.

Brenne erstattet Ola Stenberg som har gått inn i rollen som produktdirektør.