Landslaget for lokalaviser (LLA) ber om at aviser med opplag under 15.000 får et ekstra tilskudd på 150 millioner kroner. Tidligere i dag kom også Mediebedriftenes Landsforening med  sitt forslag på krisepakke for mediene.

- Som stort sett alle bransjer, opplever også lokalavisene krisetider. Annonseinntektene forsvant nesten over natta, og i hele Norge sliter nå avisene med å holde hjulene i gang. Dette gjelder både aviser med og uten pressestøtte. Vi ber derfor regjeringen om et ekstra tilskudd til lokalavisene. Samtidig ønsker vi at stat og kommuner kjøper annonser i alle redaktørstyrte medier for til sammen 200 millioner kroner. Med en slik krisepakke kan staten bidra til at vi har aviser også til høsten, sier LLAs styreleder Øystein Øygarden og generalsekretær Tomas Bruvik i en felles uttalelse.

Les også: Ber om én milliard i krisehjelp til mediene

Øygarden og Bruvik mener videre, som resten av mediebransjen, at en krisepakke til norske medier er helt nødvendig for å sikre at folk får god journalistikk både i dag og de neste månedene.

- Slik vil staten fortsatt bidra til ytringsfrihet og interesse for lokaldemokratiet, sier Øygarden.

Sammen med generalsekretær Bruvik understreker de at mediebransjen stort sett er enige om virkemidlene som må til, men i tillegg spiller de to altså inn ytterligere tiltak til de aller minste avisene.