EnergiWatch har levert næringslivsjournalistikk om og for energibransjen i Danmark og EU på dansk og engelsk siden 2013, og denne høsten lanseres den norske utgaven med Anders Lie Brenna som redaktør. Med seg på laget har han fått tre nye journalister som allerede er i gang med undersøkende journalistikk om energibransjen.

- Vi har fått på plass et godt team med dyktige journalister som er klare for å stille kritiske undersøkende spørsmål til energibransjen, sier redaktør Anders Lie Brenna.

Les også: Watch Media trapper opp i Norge – lanserer egen nettavis for energibransjen

De tre er Lars Heltne, Linda Sandvik og Harald Amdal. Sandvik kommer har erfaring fra Teknisk Ukeblad og Vesterålen Online, mens Harald Amdal har jobbet som frilanser og universitetslektor i journalistikk ved OsloMet og Høyskolen Kristiania. Lars Heltne kommer fra Likestillings- og diskrimineringsombudet. Han har tidligere jobbet med næringslivs- og samfunnsjournalistikk i DN, Aftenposten og NTB.

- Vi har nå fått på plass de tre første journalistene, og vi skal ansette flere, sier Anders Lie Brenna.

EnergiWatch skal lanseres om noen uker, og redaktøren mener timingen er svært god.

- Norge og Europa trenger mer og bedre energijournalistikk for å håndtere strømkrisen i Norge og energikrisen i Europa. Vi i EnergiWatch skal gjøre det vi kan for å belyse både utfordringer og muligheter for menneskene og bedriftene i energibransjen slik at Norge og Europa kommer seg best mulig gjennom krisen, sier Anders Lie Brenna.

EnergiWatch eies av danske Watch Medier, som er en del av mediekonsernet JP / Politikens Hus. EnergiWatch blir den fjerde nettavisen selskapet lanserer i Norge. Fra før av har Watch Medier nettavisene FinansWatch, AdvokatWatch og EiendomsWatch i Norge, samt 16 næringslivsaviser i Danmark og to i Tyskland.