I år er det 50 år siden de første Spellemann-prisene ble delt ut. Det var tilbake i 1973 og de som skal lede jubileumssendingene blir Yosef Woldemariam og Selma Ibrahim. Woldemariam har selv vunnet seks Spellemann-priser sammen med Madcon-kollegaen Tshawe Baqwa. Blant annet for «Årets hiphop» 2004 og 2007. Nå gleder han seg til å hylle kollegaer.

-  Jeg har jo tilegnet livet mitt til musikken, så det føltes nesten obligatorisk å si «ja» når de spurte om jeg ville være med å lede jubileumssendingen til «Spellemannprisen». Det er fort gjort å glemme, men dette er det største vi har for musikalsk anerkjennelse i Norge, dette er «Grammys», sier Wolde-Mariam.

Han er også glad for å ha Selma Ibrahim med på laget.

- Selma er perfekt. Hun er ryddig, stødig og strukturert, og jeg er ikke det. Hun er også morsom og fin å jobbe med, så dette blir gøy, sier han.

- Gleder meg masse
Ibrahim er en erfaren NRK-programleder som blant annet har vært programleder for MGPjr 2020 og NRK Supernytt. Nå er hun aktuell som medprogramleder i «Alle mot 1», som går på lørdagskvelder på NRK1. 

- Jeg gleder meg masse til å hedre Musikk-Norge. Samtidig er det ekstra stort å feire et 50-årsjubileum. Yosef er dødskul og sammen vet jeg at vi kommer til å lage en skikkelig fin sending, sier Ibrahim.

Setter bort produksjonen
Det er som Kampanje tidligere har skrevet The Oslo Company som skal produserer årets sending.

- Vi er utrolig glade for at Selma og Yosef sa ja til å lede Spellemann. Vi merker allerede på prøvene at de vil gi masse god energi til showet, sier produsent Paal Ritter Schjerven i Oslo Company.

Det er første gang TV-selskapet skal produsere Spellemannprisen og det er første gang på fem år at NRK ikke skal står for sendingen selv utover å vise den Om årets TV-sending sier Ritter.

- Vi skal lage en underholdende, morsom og høyverdig sending med meget sterke musikalske innslag. Både for å feire 50 gode musikkår, men aller mest for å feire den fantastiske norske musikken, som vi alle har glede av hver eneste dag – og som vi skal ha glede av i over 50 år til, sier han. 

Les også: Spellemannprisen mistet over 100.000 seere - flere så The Voice på TV 2