Navn: Jonas Prangerød

Alder: 43

Stilling: PR-sjef for Øyafestivalen

Aktuell: Øyafestivalen går av stabelen 6. til 10.august

Årets ferie: - Albania

Den perfekte sommermaten: - Alt som er velsmakende, salt, fett og kan spises stående på et festivalområde.

- Hove-festivalen er konkurs og Slottsfjell måtte avlyse, er det tøffere tider i Festival-Norge?

- At noen faller fra og noen nye kommer til har vært normalen i de 15 åra jeg har vært på Øya-kontoret. For hver festival som må legge ned eller ta en pause, finnes det flere som har god og stødig drift. Det blir større overskrifter av underskudd og gjeld, enn det blir av at man nok en gang traff brukbart på budsjettet.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Ved å være vertskap for 18-19.000 fire dager på rad i Tøyenparken får jeg dekka behovet mitt for akkurat det. Noen utflukt utover det klarer jeg ikke å ønske meg, men det kunne vært hyggelig å dra på en fisketur med guttungen.

- Får Bompengepartiet din stemme ved høstens valg? 

- Jeg kjører ikke bil, så bompengeproblematikk havner langt nede på lista over politiske temaer som opptar meg i hverdagen.

- Slenger du pølser på grillen med god samvittighet eller har du fått svineskam etter NRKs dokumentar om griseindustrien?

- Føler nok ikke så mye skam over at jeg spiser kjøtt, men er mer bevisst enn for noen år siden på at man kan redusere forbruket en god del.

- Ble du lurt av Innovasjon Norges PR-stunt om «tidsfri sone» på Sommarøy og gikk de for langt?

- Leste vel bare første avsnitt av en nyhetssak og tenkte at det virka vrient å gjennomføre, men jeg kan ikke påstå at jeg følte meg veldig lurt.

- Er du for eller imot regjeringens forslag om å stramme inn forbudet mot spillreklame på norske tv-skjermer?

- Liker godt den norske modellen, som også medfører at en del midler går tilbake til kultur og idrett. Må samtidig innrømme at jeg ikke har satt meg godt nok inn i debatten til å mene noe bastant for eller mot spillselskapenes markedsføring.

- Hvilke bøker eller tv-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Det står alltid en ekstrem kø av uleste bøker hjemme. Jeg er glad i å lese, men iblant innser jeg at jeg er enda mer glad i å kjøpe bøker. Vurderer nå om dagen hva som skal i kofferten. Stig Larssons (ikke krimforfatteren Stieg) «Komedien I» kan være det jeg ender opp med. Kanskje jeg også rekker en av to-tre bøkene til Richard Ford jeg ennå ikke har fått lest.

- Hva er det mest og minst bærekraftige du gjør i sommer?

- Noe av det som gir mest bærekraftige resultater er å få jobbe med kommunikasjon rundt Øyafestivalens mange miljøtiltak, sammen med miljøfaglig kompetente kolleger. I år skal vi for første gang bruke gjenbruksglass på festivalen, noe som er det største tiltaket vi har gjort for å bli kvitt unødvendige engangsartikler. At jeg skal på årets eneste flytur, gjør vel kanskje sommeren til årets minst bærekraftige periode for min del.