Det danske konsulentselskapet Rambøll, Nordens største rådgivende ingeniørselskap, har ansatt to nye rådgivere til kommunikasjonsavdelingen i Norge. Det skriver selskapet i en pressemelding denne uken. 

Stina Johansen blir Rambøll Norges nye kommunikasjonssjef, mens Melisa Fajkovic blir ny kommunikasjonsrådgiver med særlig ansvar for visuell kommunikasjon. Begge var på plass hos Rambøll 1. august. Dermed dobler Rambøll Norge sin kommunikasjonsenhet, og nå vil de spisse satsingen mot bærekraftsrådgivning:

- Vitenskapen etterlater ingen tvil: verdens årlige klimagassutslipp må halveres i løpet av de neste åtte årene for å holde den globale oppvarmingen under 1,5 °C, skriver selskapet i meldingen. 

- Å lykkes med dette stiller også store krav til hvordan vi kommuniserer, både internt og eksternt. Derfor er vi glade for å ha fått med oss Stina Johansen og Melisa Fajkovic på laget. I Stina får vi en leder med lang erfaring fra kraftbørsen Nord Pool og kommunikasjon om energimarkedet, og som brenner etter å realisere de strategiske ambisjonene våre. Melisa blir en viktig ressurs for å visualisere og formidle våre prosjekter og løsninger, sier Ole-Petter Thunes, administrerende direktør i Rambøll Norge.

Han mener vi alle må bidra der vi kan for å nå klimamålet. 

- Derfor har Rambøll i vår nye strategi forpliktet oss til å rette all vår globale kompetanse og innsats mot å nå dette målet. Vi skal være våre kunders foretrukne partner for bærekraftig endring, og et avgjørende mål for Rambøll er å bli en global bransjeleder innenfor grønn energiomstilling, sier han i meldingen.

Den nye kommunikasjonssjefen forteller at det var den nye bærekraftsstrategien til Rambøll som fikk henne til å «tenne på denne jobben»

- Stillingen hos Rambøll oppfylte veldig mange av de ønskene jeg hadde for en ny kommunikasjonsjobb, og jeg er superglad og stolt over å skulle få lede og bygge et kompetent kommunikasjonsteam i Rambøll. Det er viktig for meg å jobbe med noe samfunnsnyttig, og det var den nye bærekraftstrategien til Rambøll som fikk meg til å tenne på denne jobben, sier den nye komsjefen, Stina Johansen, i medingen. 

I tillegg til sin bakgrunn fra Nord Pool, har Stina Johansen lang kommunikasjonserfaring fra ulike virksomheter som Get, Nettbuss og Odin media. Melisa Fajkovic kommer fra stillingen som medieanalytiker i medieselskapet Retriever. Fajkovic er utdannet fotojournalist og har en master i medievitenskap. Hennes bilder har vært publisert i medier som Dagens Næringsliv og Dagbladet.

- Jeg valgte Rambøll fordi verdiene til selskapet samsvarer med mine egne, og jeg gleder meg veldig til å bidra med kompetanse innen digital og visuell kommunikasjon, og sammen med nye kolleger arbeide med å få iverksatt den nye strategien og sette bærekraft i fokus, sier Melisa Fajkovic.