- En seilas med Hurtigruten langs norskekysten blir omtalt som verdens vakreste sjøreise. Med rette. Men de senere årene har Hurtigruten utviklet produktet til å by på mer enn orkesterplasser til fjell, fjorder, fiskevær, midnattssol og nordlys, sier Lisbeth Bjerknes, global markedsdirektør i Hurtigruten.

Gjestene kan nå velge i et bredt utvalg av aktiviteter både til lands og til vanns, som RIB-turer, ørnesafari kongekrabbefiske, fjellturer og andre friluftsopplevelser.

Det var Los og Sheriff som i sommer reiste med Hurtigruten og filmet langs kystruten og oppgaven var å fange opplevelsene rundt en reise med Hurtigruten og formidle dem i reklamefilmen. Og i tillegg vise fristelsene ombord på Hurtigruten. Skipet byr på noe helt annet enn pølser i lompe, svele og kaffe.

- Matopplevelsen om bord er løftet adskillige hakk de siste årene. Hurtigrutens eget matkonsept, Norway's Coastal Kitchen tilberedes av kortreiste, sesongbaserte råvarer fra områdene Hurtigruten seiler forbi, sier Bjerknes.

I en uke fulgte teamet fra Los og Sheriff Hurtigruten fra Vestlandet til Lofoten. Da det skulle velges location for filmene, sto det mellom Geiranger, Saltstraumen og Lofoten. Det endte med «ja, takk – alt sammen.»

- Siden midnattssolen glimret med sitt nærvær under hele produksjonen, ble det filmet mer eller mindre døgnet rundt. Jeg skal ikke si at det bare var å rette kameraet mot et tilfeldig punkt, rope action og så var vi garantert gull – dette vil nok toppfolka i Sheriff si seg uenig i – men det var ikke langt unna. For det aller meste blir moneyshots når du filmer med Hurtigruten, sier tekstforfatter i Los & Co, Hans Christian Grønn.

Bak kampanjen står Los & Co med kreativt team Jo Espen Johansen og Hans Christian Grønn, og prosjektleder Stine Conradi Prøitz og Inger Birkevold. Produksjonsselskapet Sheriff med regissør Martin Rodahl har produsert filmen.

Se den nye reklamefilmen her.