Aas-Eng er til daglig konsernsjef i RED. Hun blir både første kvinne og første svenske som styreleder av bransjeforeningen. 1. januar 2018 overtar hun styreledervervet etter Omnicom-sjef Espen Klepper.

- Det aller viktigste er at Mediebyråforeningen har en tydelig stemme i bransjen, sier den nyvalgte styrelederen.

Mediebyråforeningen er en uavhengig forening som jobber for å styrke og synliggjøre mediebyråene og også bidra til den mediefaglige kvaliteten i Norge. Foreningen rapporterer løpende medieutvikling, og foreningen arrangerer også mediekvalifikasjonskurs for medier, annonsører og ansatte i byråer. Foreningens daglige leder er Merete Mandt Larsen.

Aas-Eng gleder seg til å ta fatt på oppgaven som styreleder av en forening hun oppfatter som viktig i en bransje i endring.

- Vi har tillit
- Annonsørene ser på oss som sin viktigste strategiske partner. De har tillit til oss, og det er en tillit vi skal forvalte på en god måte. Jeg ser frem til dialog med andre bransje og interesseforeninger og gleder meg til å være med å løfte mediebyråene videre frem både med hensyn til våre kunder og samarbeidspartnere, men også i forhold til at mediebyråene skal være en attraktiv arbeidsplass for studenter og andre, sier Aas-Eng.

- I kjølvannet av #metoo har Kampanje beskrevet en mannsdominert bransje med få kvinnelige ledere. Er dette noe du vil jobbe for å endre?

- #Metoo har reist problemstillinger jeg alltid har vært opptatt av. Det kommer jeg fortsatt til å være. Men jeg synes bransjen er i en god utvikling og jeg er gjerne med på å påvirke videre i positiv retning, sier Aas-Eng, uten at hun dermed gjør saken til en kampsak når hun tiltrer på nyåret.

- Gode år
Espen Klepper takker for seg som styreleder etter drøye fire år. Han er godt fornøyd med foreningens utvikling i denne perioden.

- Først og fremst har vi klart å bli en vesentlig mer synlig, offensiv og relevant bransjeaktør. At vi har klart å øke vår tillit og anses som annonsørenes viktigste strategiske samarbeidspartner er selvfølgelig noe vi tar med oss som en ekstra fjær i hatten, sier Klepper.

Les mer: Mediebyråene tror på økt vekst i 2018 - her er vinnerne og taperne