I forbindelse med Pride laget reklamebyrået Per Høj en pro bono-kampanje for Amnesty. Her sammenliknes straffen som en norsk «ordentlig» kriminell har fått i norsk straffevesen med straffen for homofili rundt om i verden.

- Målet med kampanjen er å fortelle at kampen for homofiles rettigheter er langt fra vunnet. Og det sterkeste beviset på det er at homofile fremdeles behandles som kriminelle i svært mange land, sier digital fundraiser Camilla Kolverud i Amnesty.

Hos Mads Høj forteller rådgiver Vilhelm Camillus Paus at det ikke var vanskelig å si ja til å lage kampanjen uten betaling for Amnesty.

- Da Amnesty kontaktet oss med denne oppgaven, var vi aldri i tvil om vi skulle bli med eller ikke. Pro bono er veldig gøy og lærerikt når vi arbeider med en så viktig sak. Vi er stolte over å få jobbe med alle de flinke folka hos Amnesty og at resultatet har blitt så bra, sier Paus.

- Hvordan var det å lage kampanjen?

- Her i Norge er det lett å få inntrykk av at kampen for homofiles rettigheter snart er vunnet. At vi liksom er i sluttspurten. Det var nok først da vi begynte å jobbe med Amnesty at vi skjønte hvor langt fra sannheten det er. Det er vanskelig å ta inn over seg at man ser på homofili som kriminelt i mange land. Ideen vår var derfor å la en ekte kriminell fortelle om sine brutale handlinger, og dermed la det synke inn at mange land straffer homofili like strengt som disse handlingene, sier kreatør Axel Bjørne-Larsen.

Kreativt team har vært Axel Bjørne-Larsen og Aslak Aalberg. Prosjektleder har vært Magnhild Foldøy, mens David Reiss-Anderssen hos Pravda har hatt regi.

Se filmen her: