NHO sender ni bedriftsledere gjennom en kommunal hinderløype, kommentert av Raske Menn, i sin ferske kampanje som lanseres i forbindelse med høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg. På den måten skal de øke interessen for næringspolitikk hos velgere og politikere.

- Forståelsen for at det er bedriftene som gir liv til bygd og by må bli større og behovet for mer næringsaktive kommuner er sentralt for våre medlemmer. Det ønsker vi å få frem på en litt ny måte i kampanjen «Små og mellomstore hindringer». Å blande enkel snublehumor med Raske Menn, har vi stor tro på, sier valgkampansvarlig i NHO, Ingunn Storetvedt Eriksen.

De jobber med Try-huset, med kreatør-teamet Hallvard Vaaland og Mathias Hatland Sandvik i spissen, som har utviklet det kreative konseptet. Det er inspirert av TVNorge-programmet «Wipeout», som også ble kommentert av Raske Menn.

- Sammen med Try Film bygde vi en hinderbane bestående av fysiske hindre. Hindrene symboliserer ulike tidstyver som blant annet papirmølle, byggesøknader og eviggående henvisninger frem og tilbake. Så fikk vi bedriftsledere fra hele landet til å prøve seg i løypa. Det ble en tøff oppgave med mye knall og fall. Resultatet er morsomt, men også tankevekkende, sier de to.

Kristine Eikenes i Try Råd ledet prosessen på Try-huset. 

- Det er enkelt å gjøre ting vanskelig, men det er vanskelig å gjøre ting enkelt. For å engasjere publikum er det viktig å vekke følelser og underholde for å nå bredt, samtidig som man belyser en problemstilling. I «Små og mellomstore hindringer» gjør vi nettopp det ved å få frem det politiske budskapet på en ny og annerledes måte.