Teknologi- og designbyrået Bakken & Bæck går sammen med det familieeide investeringsselskapet Grenir og lanserer et nytt investeringsselskap. Det nye selskapet skal hete Dovetail og skal ledes av tidligere Pareto-analytiker Eirik Dahle.

- Jeg er begeistret for partnerskapet vårt med Bakken & Bæck. Deres velkjente merittliste med å utvikle produkter og tjenester i øverste klasse vil gi Dovetail en unik evne til å identifisere, utforske og skape nye og spennende muligheter. I tillegg er de veldig bra folk, sier Eirik Dahle, som er daglig leder og partner i Dovetail.

Grenir er et familieeid norsk investeringsselskap, som bl.a. er investert i netthandelsselskapet Milrab. Det er også en sentral eiendomsaktør i Telemark, hvor det nylig realiserte en stor andel av sine eiendommer. Ved utgangen av 2020 hadde Grenir en bokført egenkapital på 125 millioner kroner og ledes av nevnte Dahle.

- Vi har snakket med Eirik gjennom mange år, og vi innså raskt hvor godt vi utfyller hverandres erfaringer og fagområder, sier Johan Bakken, partner i Dovetail og en av grunnleggerne av Bakken & Bæck.

- Hands-on partner
I Dovetail derimot er det investeringer i teknologibaserte selskaper som gjelder. Codruta Gamulea Berg, forretningsutvikler i Dovetail og partner i Bakken & Bæck, sier det nye investeringsselskapet skal «lete etter nordeuropeiske selskaper med en velprøvd forretningsmodell der digital teknologi er, eller kan være, en viktig driver for suksess.»

- Bortsett fra å investere ren kapital fungerer vi som fremoverlente, hands-on partnere og vil gjøre det mulig for et selskap å oppnå sitt fulle potensial, sier hun.

Fra ti til 100 millioner
Bakken & Bæck er et norsk design- og teknologibyrå med kontorer i Oslo, Bonn, London og Amsterdam. Selskapet jobber på tvers av fagfelt som design, kunstig intelligens, blockchain, VR og språkteknologi for å lage digitale produkter og tjenester. På kundelisten finner man blant andre Vipps, Ruter, Ikea og Autostore.

- Vi har til sammen en veldig komplementær kombinasjon av spisskompetanse innen finans, strategi, teknologi og design på internasjonalt nivå. Den hands-on erfaringen og kompetansen - og ikke minst nettverket - vi har opparbeidet oss gjennom ti år tror vi representerer noe unikt innen nordisk private equity og eiermiljøer, sier Tobias Bæck, gründer og daglig leder i Bakken & Bæck.

Typiske investeringer for Dovetail vil være lønnsomme eller nær lønnsomme virksomheter med et brutto driftsresultat på opp mot 25 millioner kroner og investeringene vil beløpe seg fra ti til 100 millioner kroner og både minoritetsposter og majoritetsposter er interessante.