Over 550 moderatorer på nettsamfunnet Reddit krever at ledelsen nå tar et oppgjør mot rasisme på plattformen. I et åpent brev adressert Reddits administrerende direktør Steve Huffman står det at ledelsen må handle hvis de virkelig bryr seg om å bekjempe rasisme og hat.

Independent omtalte saken først. 

Moderatorene, som representer ulike forum på nettsiden med til sammen 200 millioner brukere, skriver at det lenge har vært et problem at Reddit-ledelsen støtter og tilrettelegger for en plattform med rasistiske brukere og hatefulle forum.

Samtidig rettes det skarp kritikk mot Reddit-sjef Steve Huffmann som 1. juni publiserte et blogginnlegg kalt «Remember the Human – Black Lives Matter». Innlegget blir kalt hyklersk av Reddit-moderatorene fordi de mener Huffmann har en dokumentert fortid med å forsvare rasisme og «white supremacy».

Les også: Skyhøyt digitalt engasjement rundt Floyd-saken i Norge

Det åpne brevet viser videre til et fem år gammelt brev, kalt «We have a racist user problem and reddit won’t take action», også det signert av flere Reddit-moderatorer. Veldig lite er blitt gjort siden den gang, skriver avsenderne av det nye brevet. 

Brevet lister seks spesifikke oppfordringer, deriblant å være proaktive i å utestenge hat-baserte grupper og medlemmer, ansette flere kvinner og minoriteter i lederroller, samt hedre Reddits medgrunnlegger Alexis Ohanian sitt ønske. Ohanian trakk seg fra styret forrige uke fordi han ønsket å gi sin plass til en mørkhudet kandidat. 

Les også: Norske selskaper slutter seg til opprop mot rasisme: - Jeg håper de gjør mer enn å poste et svart bilde