I dag endrer TV3 profil, og i den forbindelse har Solo valgt å sponse lanseringen av den nye gulfargen. I menyen mellom programmene på kanalen renner lillafargen ut av den gamle TV3-logoen og en Solo-flaske fyller på gulfarge i den nye logoen. Dette skal gå på skjermen fra mandag 15. august hver dag i noen uker fremover.

- Vi ønsket å få eksponert noen av de innovative og kreative kommersielle mulighetene på TV3. Vi er svært fornøyde med å samarbeide med Solo om lanseringen av den nye grafiske profilen og fargen på TV3, sier salgsdirektør Eivind Ruud Johnsen i TV3.

- Hvorfor Solo?

- Både Solo og TV3 er produkter det er lett å like, sier Ruud Johnsen.

«Tidenes markedsføringskampanje»
TV3 er i disse dager i gang for fullt med forberedelsene til den viktige tv-høsten. Etter en slapp vårsesong der kanalen tapte markedsandeler, er kanalen nå innstilt på å slå tilbake.

Les også:

TV3: - Vi ønsker å slå tilbake

Det skal kanalen gjøre ved å blant annet sende daglig «Fangene på fortet» i to uker i det som må kalles et helt nytt PR-grep fra tv-kanalen. Samtidig går TV3 inn i høsten med en helt ny profil og logo og det kanalen har kalt tidenes markedsføringskampanje.

- Som en del av omleggingen av TV3s profil, som skal være livlig, leken, varm og overraskende, ville vi gjerne samarbeide med en annonsør som synes det var spennende å tenke nytt og være med på vår lansering. Ideen om Solo kom da vi så etter et produkt som var tydelig norsk, gul og hadde bobler, og som i tillegg kunne være lekne nok til å prøve noe nytt. På mange måter det TV3 skal være, sier Ruud Johnsen.

- Nyskapende og annerledes
Solo-filmene starter på skjerm mandag morgen. Daglig leder Joakim Sande i Solo forteller at de rett og slett tente på ideen.

- Det var en morsom idé som vi ble presentert for, og vi så på det som en kreativ og artig måte å få eksponering. Dette var noe helt nytt som vi ikke hadde sett før. Solo liker å gå nye veier så dermed passet det oss godt, sier Sande til Kampanje.

- Hva slags samarbeid er dette?

- Det vi gjør er at Solo sponser gulfargen til TV3. Vi synes det er veldig bra at TV3 føler at Solo har et såpasss sterkt eierskap til gulfargen og at vi passer inn her, sier Sande.

- Hvordan passer TV3 til Solo?

- Jeg tror det er mer det at Solo passer godt til TV3, også passer samarbeidet til Solo fordi det både er nyskapende og annerledes. Det står godt til det vi ønsker å uttrykke i Solo, sier Sande.

I vår skapte Solo store overskrifter da Sande gikk ut i en kampanje og sa at nå skulle Solo bli verdensberømt. Med drahjelp fra Arne Næss jr. og Diana Ross' sønn skulle Solo yppe seg mot gigantene Coca-Cola og Pepsi i USA. Det skulle skje med store billboards i selveste Hollywood, egen Solo-bil, premierefester og store drømmer.

- Kommer arbeidet med å gjøre Solo «verdensberømt» til å fortsette fremover?

- Vi kommer til å satse på Solo også utover høsten. Samarbeidet med TV3 passet inn i forhold til å holde oppmerksomheten oppe, sier Sande.