Noe av det første den ferske merkevaresjefen i NSB, Kjetil Botten Skogly, gjorde da han tok over i januar, var å lyse ut en ny mediebyråkontrakt. Etter fire år hos Carat var det på tide å se over byråsamarbeidet til statsbanene.

- Vi er spesielt interesserte i byråer med tung kompetanse på digitale flater og på sosiale medier. Vi er veldig opptatte av å få de klassiske mediene til å samspille med de nye kanalene. Vi er veldig nysjerrige på å få vite hvordan byråene tenker rundt dette, sa Botten Skogly til Kampanje i forbindelse med byråkonkurransen.

Nå er det klart at Carat beholder kunden sin også de neste fire årene. Beskjeden fra Botten Skogly kom like over påske.

- Carat har gjennom hele prosessen vist en imponerende tverrfaglig kompetanse og helhetstankegang, fra innsikt og strategi – og frem til faktiske løsninger. De har i tillegg en god digital kompetanse og kan levere løsninger på tvers av digitale plattformer, noe som er meget viktig for NSB.

Kjenner Aegis godt
Ifølge Botten Skogly valgte de fleste norske mediebyråene å delta i konkurransen. Når valget til slutt falt på Aegis-byrået Carat, er det et kommunikasjonssjef den nye merkevaresjefen kjenner godt. Han jobbet med Aegis-byrået Vizeum da han var i DNB fra 2007 til 2013. Som leder av marketingavdelingen i DNB har Skogly hatt ansvaret for DNBs kreative uttrykk og vært sentral i arbeidet med å løfte omdømmet til DNB gjennom både banebrytende og prisvinnende kampanjer.

Han forteller at det til slutt ikke var noen tvil om at Carat var det riktige valget.

- Slike konkurranser er alltid spennende og interessante. Når så mange av de norske byråene deltar, blir det alltid en tøff konkurranse og mange gode bidrag. NSB gikk inn i konkurransen med et ønske om å finne en partner som kan passe til NSBs nye og offensive ambisjoner. Etter en vurdering var det imidlertid helt klart at Carat var det beste valget for oss. Jeg sa på forhånd at vi ønsket å jobbe med de beste, og for oss var det Carat som kom best ut.

- Fint å få bekreftelse
I Carat blir nyheten tatt godt imot.

- Dette var en veldig hyggelig beskjed for oss å få. Vi er veldig stolte av å få lov til å fortsatte samarbeidet med å utvikle NSB. NSB er en aktør som berører de fleste av oss i Norges land hver dag, og jeg gleder meg til å gi Carats bidrag til dette, sier Pelle Stensson, administrerende direktør i Carat.

Carat har vært gjennom noen tøffe år etter at de tronet på toppen av listen over de største norske mediebyråene tilbake i 2009. Tapet av flere store kunder som Landbrukssamvirket og Rema 1000 skapte et fall i resultatene. I desember 2011 forsvant daværende Carat-sjef Eldar Skylstad. Etterfølgeren Pelle Stensson var ikke på plass før et halvt år senere. Også en rekke andre Carat-profiler har forlatt byrået, deriblant tidligere fungerende administrerende direktør Tove Larsen og kommunikasjonsrådgiver Øyvind Solstad.

Les også:

Bygger nytt Carat

Nå mener Stensson at NSBs valg viser at de igjen er på riktig spor.

- Det er også fint å få en bekreftelse på at de endringer vi har gjort i Carat den siste tiden ser ut til å styrke vår levering til kundene, sier han.