Tidligere i år bestemte Statoil seg for å dele reklamekontoen mellom Try/Apt og McCann etter en byråkonkurranse. Nå er det klart at Statoil har inngått globale rammeavtaler med to PR-byråer, Gambit Hill+Knowlton Strategies og RLM Finsbury. Dermed avsluttes jakten på PR-partnere etter at mer enn 20 byråer ble invitert til å presentere sine kvalifikasjoner tidligere i år.

Statoil har vært Gambit-kunde i flere og PR-byrået gleder seg over at ny kontrakt er i havn:

- At Statoil velger Gambit og H+K Strategies er en stor tillitserklæring. Det bekrefter vår posisjon i Norge og internasjonalt. Som kjent er det ikke alle forunt å bli gjenvalgt tre ganger på rad, sier Lars Erik Grønntun, Gambit-styreleder og Europasjef i H+K Strategies, til Kampanje.

- Nettopp undertegnet
Kontrakten er nyldig undertegnet. Det er uklart hvor tett samarbeidet mellom PR-byrået og energigiganten blir.

- Statoil bestemmer selv hvordan de ønsker å bruke oss. Vi har nettopp fått undertegnet kontrakten, og vet foreløpig ikke detaljert hvilke tjenesteområder Statoil ønsker å fokusere på hos oss, så det er riktigere å la Statoil svare på spørsmål om det. Generelt dekker omfanget de tre hovedområdene våre; markedskommunikasjon, selskapskommunikasjon og samfunnskommunikasjon, sier Grønntun.

Han understreker at Statoil-kontrakten er viktig.

- Å jobbe med kunder som er svært profesjonelle og stiller høye krav til sine byråpartnere, som Statoil, er utfordrende og givende. Det bidrar til å utvikle vår virksomhet ytterligere. Statoil er en viktig internasjonal kunde for Hill+Knowlton Strategies og tildelingen bekrefter vår evne til å dra nytte av vårt omfattende globale nettverk, sier Grønntun.

Statoil: - Fornøyd med stor interesse
Etter en byråkonkurranse som altså involverte 20 byråer, presenterte i siste runde seks ledende byråer sine team, kvalifikasjoner og kompetanse innen konsernkommunikasjon, samfunnskontakt, mediarelasjoner, finansiell kommunikasjon, beredskaps- og krisekommunikasjon.

- Vi er fornøyd med den store interessen. Blant de ledende anbudsdeltakerne har vi har valgt ut to som utfyller hverandre og er tilpasset våre framtidige behov, sier Reidar Gjærum, kommunikasjonsdirektør i Statoil, i en pressemelding.

Han forteller at Statoils behov for kommunikasjonsbistand er økende.

- Statoil har en rekke interessenter, og vår sterke satsing på åpenhet, dialog og sosialt ansvar gir stadig nye kommunikasjonsbehov. Tilgangen til ekstern ekspertise vil styrke arbeidet vårt og fremme kontinuerlig forbedring av kommunikasjonen vår for å bidra til Statoils vekststrategi, sier Gjærum.

De to rammeavtalene gjelder for tre år, med opsjoner på to pluss to år, og omfatter vilkår og betingelser for tjenestene byråene tilbyr.