I forrige uke blåste rettighetssjefen i TV 2, Bjørn Taalesen, ut mot selgerne av rettighetene til håndball-VM for kvinner og menn i 2015 og 2017. Saken spredte seg etter hvert til internasjonale medier og etter at enkelte av sitatene fra TV 2s rettighetssjef ble gjengitt på flere utenlandske medienettsteder, uteble ikke reaksjonene.  Taalesen legger seg nå flat og beklager uttalelsene han kom med til Kampanje.

- Jeg gav uttrykk for frustrasjon over prosessen og forhandlingene på veien mot denne avtalen. Det er ingen hemmelighet at det har vært mange og lange runder rundt disse rettighetene. I Kampanje omtalte jeg selgerne av disse rettighetene på en måte som jeg i ettertid ser både var uheldig og har skapt en oppmerksomhet som ikke var tilsiktet. Spesielt var bruken av begrepet «arabere» både uheldig og stigmatiserende og i strid med verdier både jeg og TV 2 står for, sier Taalesen.

- Forstår du reaksjonene som kom i ettertid?

- Sitatene i Kampanjes sak ble oversatt og gjengitt i enkelte utenlandske medienettsteder, men de var tatt ut av sammenheng og fremstod dermed både underlige og nedlatende. Jeg har derfor forståelse for de reaksjoner som er kommet i ettertid og vil beklage ytringene slik de framstår i artikkelen, sier han.

Diskusjonene rundt håndball-VM og rettighetene til mesterskapet som starter opp i Qatar i januar neste år har gått høyt.  Flere land har trukket seg fra herremesterskapet i Qatar noe som har åpnet opp for at både Tyskland og Island er «inne» i VM selv om begge røk ut i den opprinnelige kvalifiseringen til VM-sluttspillet.

TV 2 sitter på rettighetene til VM-turneringene på det norske markedet, men gikk sammen med danske TV2 og Danmarks Radio i kampen om å sikre seg håndballrettighetene.

Det var det Doha-baserte mediekonsernet Al Jazeera, som sikret seg rettighetene fra det internasjonale håndballforbundet. I tillegg til at mesterskapet går i Qatar, må rettighetskjøpet også sees i lys av selskapets ambisjoner på sportsmarkedet i Frankrike med sportskanalen Be In Sport.