Annonsering på Instagram har så langt kun vært tilgjengelig for utvalgte annonsører via direktebestilling. Nå åpner kanalen for alle, og kommer til Norge i høst. Med 300 millioner brukere er Instagram en betydelig mediekanal, og kan bli en svært viktig annonsekanal på mobil.

- På Instagram vil vi kunne bruke annonseformater som ligner på de vi kjenner fra Facebook, med formater både for branding og direkte respons til nettside eller app. Det er foreløpig åpnet for annonsering i syv land, forteller digitalrådgiver Hilde Nilsen i Knowit Experience.

- Svært lovende resultater

Knowit Experience har testet Instagram-annonsering for den norske meldingsappen Deeme i Brasil. Appen har hatt en eventyrlig vekst, og Brasil er ett av landene hvor bruken av Deeme har eksplodert.

- Våre første erfaringer med kanalen viser svært lovende resultater. Sammenlignet med tilsvarende kampanje på Facebook, ser vi betydelig lavere priser både for visninger, klikk og ønskede handlinger.  Vi har fått svært mye positivt engasjement på annonseinnleggene vi har testet, sier Nilsen.

Erfaringene likner de som ble gjort da Facebook åpnet for annonsering i nyhetsfeeden.

- Å være tidlig ute lønner seg – både fordi prisene enda er lave og fordi man får bygget verdifull erfaring med kanalen som gir et viktig forsprang når konkurransen tiltar, sier Nilsen.

God og effektiv målretting

Instagram eies av Facebook, og annonseringen implementeres gjennom Facebooks annonseringverktøy Power Editor. Det betyr også at Facebooks svært kraftige målrettingsmuligheter er tilgjengelig i Instagram, også bruk av egne kundedata, speilpublikum og retargeting.

Performance-teamet i Knowit Experience gleder seg til lansering i Norge, og er allerede i gang med å planlegge Instagram-kampanjer i hjemmemarkedet for flere av selskapets kunder.

- Instagram er en visuell og sosial kanal. Som i all annonsering gjelder det å respektere brukeren og kanalens egenart, og det er både annonsørene og Facebook/Instagram sitt ansvar.

- Brukt feil kan annonser fort bli plagsomme. Brukt riktig, er vi overbevist om at Instagram vil gi svært gode resultater!