Ellen Arnstad er klar for manesjen igjen og har funnet jobben som skal sikre henne det hun tidligere har kalt «et jobbliv nummer to». Dermed gikk det akkurat slik hun uttrykte det, etter at hun i januar kunngjorde at hun skulle slutte i bladkonsernet hun hadde jobbet i over 20 år.  

- Jeg skal begynne mitt jobbliv nummer to. Det er en god timing og jeg er fortsatt bare 51 år, sa Arnstad til Kampanje den gang.

Les også: - Det har vært et veldig spesielt halvår

Les også: Arnstad om maktkamp: - Mediebransjen full av rykter

Borte er tiden fra Henne og Se og Hør og en hel karriere i Aller-konsernet. Fremover skal det handle om hotell- og konferansevirksomhet for Arnstad.

- Nå skal gründeren i meg hentes opp igjen. Det å få bygge noe helt nytt i Norge med solide eiere og sterke merkevarer som står bak og som har et internasjonalt perspektiv. Dette er virkelig drømmejobben når jeg starter mitt jobbliv nummer to, sier Ellen Arnstad i dag.

Til Kampanje kan Arnstad fortelle at hun blir administrerende direktør for det første Marriott-hotellet i Norge og et helt nyoppusset Exporama på Hellerudsletta som skal gå under navnet X Meeting Point Norway, eller rett og slett bare X.

- Jeg kjenner det kribler igjen. Tiden da vi lanserte Henne i 1994 kommer ikke tilbake, men jeg har det litt på samme måten som den gang, sier hun.

Hotellkjeden Marriott står bak
X vil bli en storsatsing og ifølge Arnstad har man «store ambisjoner om å skape noe en ikke har sett i Norge før». Det nye konferanse-, event-. og messeuniverset vil stå ferdig i helt ny drakt i august med 20.000 oppussede kvadratmeter og bak  aktører som eiendomsselskapet Vastint, en av verdens største hotellkjeder, Marriott, og det norskeide selskapet Belvar.

Arnstad lover å skape innovasjon i en sentral del av ytre Oslo som er i stor vekst.

- På X skal kunnskap, underholdning, opplevelser, mat og drikke og helt spesielle og annerledes møteplasser smelte sammen. Jeg skal dra veksler på alt jeg har gjort i mitt medieliv, sier Arnstad.

Som Aller-sjef og redaktør var hun blant annet med på å dra i gang konferanser og eventer som «Kjendisgallaen», «Startknappen» og designprisen «Nåløyet». 

- Men messer og konferanser er en ganske tradisjonell bransje?

- Jeg ser ikke på det som en tradisjonell bransje når det gjelder våre ambisjoner, og i en digital tidsalder, så er det større behov for fysiske møteplasser, nettverksbygging og steder der man kan kjenne at «hårene» reiser seg. Vi skal lage Norges mest unike opplevelsessenter, sier hun.

Exporama blir ny:

X Meeting Point Norway skal være et unikt opplevelsessenter med messer, konferanser, event, hotell - og restaurantopplevelser. Her et bilde av hvordan utviklerne ser det for seg på utsiden gamle Exporama på Hellerudsletta.

- Jeg passer perfekt på Hellerudsletta
Arnstad har alltid hatt en høy medieprofil og vært hyppig til stede på den røde løperen opp gjennom årene. Men selv om Hellerudsletta kanskje ikke forbindes med de mest glamorøse delene av landet, har ikke Arnstad noe problem med å bytte ut champagne og rød løper fra sin tid i mediebransjen - med konferanser, event og «innovativ hotellvirksomhet» på Hellerudsletta.

- Hellerudsletta skal bli trendy. Det kunne vært Hellerudsletta, det kunne vært Berlin eller New York. Det er ikke hvor, men hva som skjer på denne arenaen som er interessant, og hvem som er til stede og hører om det etterpå, sier hun.

- Men det er langt fra byen til Hellerudsletta nord for Oslo?

- Jeg er både urban med min oppvekst på Stovner, jeg er Gucci-feminist og har mine rurale røtter i Trøndelag. Så da passer jeg helt perfekt på Hellerudsletta, som skal bli noe helt annet enn det det har vært, sier hun.

Sønnen fortsatt alvorlig syk
Da Arnstad forlot Aller og mediebransjen, skinte det tydelig igjennom at en viktig årsak til beslutningen var tilstanden til hennes syke sønn. For 22 år siden ga hun liv til sønnen Joachim, noe som skjedde samtidig med at hun lanserte Henne. Etter hvert viste det seg at sønnen var født med en sjelden genetisk sykdom og ble sterkt funksjonshemmet. I januar forverret situasjonen rundt sønnen seg.

- Det har vært mange utfordringer hele veien, men i januar stod vi i en kritisk fase og det var da jeg måtte fokusere på min sønn som lå på sykehus. Nå har situasjonen stabilisert seg noe og vi har fått et godt team rundt Joachim og hans nye situasjon, men det er en alvorlig sykdom han har, sier Arnstad.

Samtidig er hun tydelig på at det alltid har vært meningen at det skulle være et «jobbliv nummer to» som hun liker å si.

- Jeg har jobbet med sterke merkevarer i hele mitt medieliv, og alt det som må til for både å bygge en merkevare og utvikle den. Dette er et nytt kapittel som jeg gleder meg veldig til å ta fatt på først i august måned.

- Hva skal slags sted skal du lage?

- Jeg har ambisjoner om å lage et tidsriktig hotell som tilbyr luksus du har råd til, et nytt nordisk restaurantkonsept og fleksible og innovative konferanse, seminar- og eventopplevelser. Det skal jeg gjøre sammen med en dyktig ledergruppe med høy fagkompetanse, sier hun.

- Miss X er funnet
X-universet sier hun «tar utgangspunkt i oppdatert og moderne teknologi som skal sette en ny design-standard for konferanser».

- X skal være en møteplass for både store og spektakulære opplevelser, men også små og eksklusive arrangement. Vår visjon på X er «Velkommen til mulighetene» og med toppmoderne fasiliteter og den beste teknologien, skal vi sette spor. Ja, jeg ser på X som en sanselig scene som skal by på innhold til mange ulike målgrupper, sier hun.

Driftsdirektør i Belvar, det norske forvaltnings- og utviklingsselskapet som opererer hoteller etter franchiseavtale med Marriott International, mener de har funnet sin «Miss X».

- Vi er svært fornøyd med å ha funnet «Miss X». Det var nettopp jakten på personen med den riktige X-faktoren som var den siste viktige brikken for oss og vårt ambisiøse prosjekt. Hennes mangeårige medie- og ledererfaring og hennes personlighet, gjorde at vi med en gang forsto at vi hadde funnet drømmedama, sier driftsdirektør i Belvar, Rajko Mink.

Fortsatt på moten:

Den tidligere Aller-redaktøren Ellen Arnstad har jobbet mye med mote i sitt medieliv. På det nye konferanse- og messesenteret X kan det blir mer mote og catwalks.