Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge, sier til Kampanje at de merker at Ice har kommet på banen. Nykommeren på det norske mobil- og bredbåndsmarkedet har de siste årene vunnet nye og viktige mobilfrekvenser og har etter oppkjøpet av Network Norway over 200.000 kunder.

Svendsen sier Telenor i markedsføringen fremover kommer til å stå knallhardt på det hun kaller «dekningsposisjonen» og understreker at selskapet investerer fire milliarder kroner hvert år i sitt nyeste 4G-nett.

- Vi merker at det er noen som har fått opp farta og derfor er vi blitt så veldig tydelig på at den posisjonen gir vi aldri fra oss. Vi har det beste nettet og ser at kundene er villige til å betale for den dekningsposisjonen. Men de er også villige til å betale for det å ha kontroll på hvor mye data de bruker, sier Berit Svendsen til Kampanje.

Bruker 168 mill. på reklame
Tall fra ACNielsen viser at Telenor fortsatt er den største enkeltannonsøren på markedet med en bruttospending på 168 millioner kroner så langt i år. Men reklamen som pøses ut i telekommarkedet er ikke alltid like verdsatt. 

På den store telekonferansen i Kragerø i forrige uke ble det lagt frem en undersøkelse fra Ice som viser at «seks av ti ikke stoler på mobilreklamen» og at så mange som «fem av ti ikke stoler på operatørene».

Les også: Skal bygge ny merkevare i kaos-marked (krever innlogging)

- Ja, det kom frem at mobilkundene synes det er mye skjulte kostnader. Men det vi nå gjør hvis en kunde ringer kundeservice og vi ser at vedkommende ikke bruker opp datapakken, da sier vi at du bør gå ned i størrelse. Ser vi at kundene bruker opp pakken ringer vi og spør om de vil ha en større pakke for å slippe tilleggsregningen.  Dette er ikke helt sort hvitt. Man må drive kundepleie, ha kundeinnsikt og det å tilby tjenester avhengig av bruk vil være en konkurransefaktor fremover. Da må man ha dyp kundeinnsikt, sier Svendsen.

Frykter priskrig
Etter det Kampanje kjenner frykter man i telebransjen nå en priskrig også på det siste inntektskilden i markedet, data.

- Frykter du et prisjag i reklamen fremover?

- Det kan man aldri garantere ikke vil skje.

Svendsen sier det er store forventninger til Ice i markedet i dag.

- De sitter på alt. De har de frekvensressursene de trenger og de har en eier som er kjent for å ha veldig mye ressurser på kapitalsiden og de har kunder. Vi lurer på hva de kommer med, men dette skjerper oss også, sier Svendsen.

Har halve markedet
Telenor-konsernet er i dag vertskap for et analytiker- og investorseminar i London der ledelsen i Telenor Norge vil presentere virksomhetens «viktigste prioriteringer for å opprettholde organisk vekst og øke effektiviteten».

Telenor Norge har om lag 3,2 millioner mobilabonnenter og hadde i første kvartal en omsetning på 6,6 milliarder kroner, samt et brutto driftsresultat på på 2,8 milliarder kroner. Markedsandelen til Telenor i dag ligger på i underkant av 50 prosent, viser tall fra NKOM.

- Telenor Norge har en solid markedsposisjon både i fast- og mobilnettet. Kundenes etterspørsel etter data er betydelig og raskt voksende. For å møte kundenes behov, vil vi prioritere investeringer som støtter vekst og økt effektivitet, både i fast- og mobilnettet. Hvis vi fortsatt ønsker å levere lønnsom datavekst, må vi kontinuerlig forbedre effektiviteten i virksomheten, sier Berit Svendsen.